U Vukovaru je danas, 25. svibnja 2024. godine, otvoren 6. Vukovarski polumaraton na kojemu sudjeluje više od 600 trkača iz 10-ak zemalja svijeta.

Od 2019. godine kada je Vukovarski polumaraton prvi puta održan, svjedočimo sveopćoj prihvaćenosti utrke te popularnosti u svijetu trkača koju je dosegla. Utrka posjeduje AIMS certifikat te se nalazi u kalendaru Hrvatskog atletskog saveza te Međunarodnog atletskog saveza i Hrvatske atletske cestovne lige.

Početak ovogodišnje utrke označio je gradonačelnik Ivan Penava te je tom prigodom naglasio važnost promicanja zdravog načina života i rekreativnog trčanja.
Polumaraton je sada već tradicionalna utrka na koju se odaziva impozantan broj trkača. Jučer i danas trčalo je gotovo 1000 sudionika, što je zaista sjajna brojka. U Vukovaru su ljubitelji trčanja iz 10-ak zemalja svijeta što nam je i bio cilj. Turistička promocija, zdrav i sportski život ciljevi su s početka ideje o maratonu, a sada su se i ostvarili. Svim trkačima želim sretnu i uspješnu utrku“,
rekao je gradonačelnik Penava. 

Vukovarski polumaraton u organizaciji je Atletskog kluba „Maraton“ Vukovar i Triatlon kluba Vukovar, a održava se uz potporu Grada Vukovara i Javne ustanove Sportski objekti Vukovar. Grad Vukovar 6. Vukovarski polumaraton sufinancira sa 6.000 eura.

U petak, 24. svibnja 2024., održane su i dvije uvodne utrke građana -  Bauder kids run i Bauder night run.

Početak dječje utrke, Bauder kids run, označio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić. Oko stotinu mališana trčalo je na 300 i 500 metara, a ova utrka poticaj je da se mladi bave tjelesnom aktivnošću te da vrijeme provode na otvorenom.

Nakon djece, utrkivali su se i odrasli građani u sklopu Bauder night run utrke, a sudjelovalo je više od 250 trkača. Početak utrke označio je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Siniša Jonjić, jedan od organizatora i predsjednik AK „Maraton“ Vukovar izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim odazivom trkača.
S vremenom smo uspjeli trkačku scenu dignuti na zavidnu razinu u gradu Vukovaru. Iz godine u godinu radom i trudom uspjeli smo dosegnuti nivo o kakvom smo sanjali, a utrka se nalazi u kalendaru Svjetske atletske organizacije te je certificirana. Imamo po prvi puta trkače koji su došli čak iz Kenije, a tu su i trkači iz Austrije, Bosne i Hercegovine i drugih dijelova Europe i svijeta. Utrke koje su prethodile polumaratonu, Bauder kids run i Bauder night run, također su bile uspješne i nadamo se da će u Vukovar iduće godine doći još veći broj trkača“, rekao je Jonjić.

Kraj utrke i dodjela medalja predviđeni su oko 11 sati.