Od 24. do 25. svibnja 2024. godine održava se 7. memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ Vukovar – Sunja, a u organizaciji URT „Nexe Teama“ iz Našica. Ultramaraton je u petak, 24. svibnja 2024. godine, u večernjim satima krenuo iz Vukovara, nakon što su maratonci kod Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav zapalili svijeću i označili start.

Tomislav Gall, predsjednik URT "Nexe Teama" iz Našica rekao je kako je utrka posvećena svim poginulim hrvatskim braniteljima.
"Vukovar je velika žrtva, međutim, malo ljudi zna da mi imamo jedan mali Vukovar na području Sisačko-moslavačke županije, a to je mjesto Sunja. Naša udruga je prepoznala žrtvu toga mjesta i prije 7 godina se stvorila ideja o ovom ultramaratonu. S nama su trkači iz cijele Hrvatske da podsjete na žrtvu hrvatskoga naroda koja se ne smije zaboraviti", rekao je Gall.

Trkače je dočekao i na put ispratio zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.
"Utrka spaja dva grada koje je obilježio Domovinski rat i herojska borba. Kroz utrku se čuva sjećanje na žrtvu naših branitelja na jedan sportski način. U obrani Sunje je život izgubilo 78 branitelja, a preko 150 ih je ranjeno. Sunja je bila napadnuta, granatirana, ali nikada nije bila osvojena. To je ponos koji se ne smije zaboraviti", rekao je Sušac te je trkačima poželio sreću i zdravlje duž trase.

Cilj utrke je zapaliti svijeću i „svjetlo Vukovara“ donijeti u Sunju te utrkom spojiti ova dva mjesta. Ultramaraton je duljine 305 kilometara, trajat će 37 sati, a trčat će ga oko 50 maratonaca. U Sunju će maratonci stići u nedjelju, 25. svibnja.