U Vukovaru se ovoga vikenda održava 1. Međunarodni turnir Otvorenog prvenstva u odbojci na pijesku VUkovar Open 2024.

Prvi je ovo turnir koji se održava na novim terenima za odbojku na pijesku na ŠRC Lijeva bara, a sudjeluje 40-ak natjecatelja. Natječu se u dvije kategorije, muškoj i ženskoj, a igrat će odbojkašice i odbojkaši iz Hrvatske i inozemstva s ukupno 20 ekipa.

Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac.
Ovo je prvi turnir na novim terenima za odbojku koji su otvoreni prije nekoliko tjedana. Turnir je okupio 20 ekipa iz Hrvatske i inozemstva, lijepo je vidjeti mlade koji se bave sportom, a osobito jer je Vukovar grad na Dunavu u kojemu je odbojka na pijesku vrlo popularna. Ovaj sport u našem gradu ima izrazito visoku perspektivu. Siguran sam kako ćemo u nadolazećem razdoblju biti domaćini brojnih turnira“, rekao je Sušac.

Predsjednik Kluba odbojke na pijesku Vukovar Toni Bačić izrazio je zadovoljstvo uspješnom organizacijom turnira, ali i novim terenima koji su izgrađeni po najvišim svjetskim standardima. Prema njegovim riječima, igrači su oduševljeni terenima i imaju samo riječi hvale. Zahvalio je sudionicima i partnerima koji su pomogli u organizaciji te Gradu Vukovaru na podršci.

Podsjetimo, nedavno su otvoreni novi tereni za odbojku na pijesku koji su ujedno prvi i jedini u našoj županiji. Projekt je bio vrijedan 82.735,78 eura te je sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u visini od 81,15 %. Terenima upravlja JU Sportski objekti Vukovar. Izgrađeni su po svim standardima za održavanje turnira i natjecanja.