Učenici 2.a i 2.b razreda Osnovne škole Siniše Glavaševića u sklopu terenske nastave već su bili u posjeti Gradu Vukovaru gdje su se upoznali s poslom gradonačelnika, no ovoga puta gradonačelnik Penava odazvao se njihovom pozivu na druženje.

U veseloj i opuštenoj atmosferi učenici i gradonačelnik aktivno su se družili kroz sport, igru i zabavu, ali i razgovarali o važnosti tjelesne aktivnosti i brizi za zdravlje.

„Na ovaj način zajedno promičemo i potičemo svijest naših najmlađih o brizi za zdravlje u današnje vrijeme. Uz dječju iskrenost i energiju uvijek je zabavno, a kroz ovakve susrete rado saznajemo puno o njihovim interesima, kao i to što bi voljeli imati u svome gradu.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te zahvalio učenicima i učiteljicama na pozivu i zaželio puno sreće i uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Učiteljica razredne nastave Osnovne škole Siniše Glavaševića Ines Hrenovac istaknula je kako je cilj ove aktivnosti bilo osvijestiti učenike koliko je bitno baviti se sportom i tjelesnim aktivnostima. „Znajući da je gradonačelnik Penava profesor tjelesne i zdravstvene kulture odlučili smo se pozvati ga na druženje gdje će s djecom razgovarati o tome kako tjelesne aktivnosti utječu na naše zdravlje.“

„Ovakav oblik druženja je uvijek dobrodošao jer kroz neposredan kontakt s učenicima možemo puno saznati o njihovim promišljanjima. Lijepo je vidjeti da su vrlo zainteresirani za ovakve susrete te sam siguran da ćemo u budućnosti imati više ovakvih aktivnosti. Grad Vukovar ulaže značajna sredstva u sustav obrazovanja, na godišnjoj razini je to preko 25 milijuna kuna te se trudimo zadržati kvalitetan standard, što u konačnici i ostvarujemo kroz neposredan i stalni kontakt s ravnateljima.“, pojasnio je pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.