S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada.

Kako bi vizura grada bila još zelenija i ugodnija za život naših građana do sada je posađeno ukupno 884 sadnica javorisne platane, crvenog i kuglastog javora, jablana, crvene i roze japanske trešnje, hrasta lužnjaka te sitnolisne lipe.

Sadnice su posađene u centru grada na šetnici uz Vuku i Dunav, Trgu Republike Hrvatske uz Vuku, Trgu Dražena Petrovića uz Sportsku dvoranu „Danijel Rehak“, uz zgradu FINA-e i Gradske tržnice, u Adici, na Priljevu, u Parku Miše Barne, u ulicama 12 redarstvenika, Sportskoj, Stjepana Radića, Bana Josipa Jelačića, Bogdanovačkoj, dr. Ante Starčevića, Kardinala Alojzija Stepinca, Županijskoj ulici, parku na Trpinjskoj cesti te u naselju Olajnica.

Sadnja drveća nastavlja se i u budućem razdoblju uz metodu navodnjavanja putem vreća za navodnjavanje što će u konačnici pospješiti rast drveća.

Podsjetimo, za projekt nabave 2800 sadnica i vreća za navodnjavanje Grad Vukovar osigurao je sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ukupna vrijednost nabave i radova sadnje iznosi 366.816,00 EUR s PDV-om.