Ulice Bartola Kašića i Domobranska kompletno su uređene novom kolničkom konstrukcijom, otvorenim sustavom oborinske odvodnje te novom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, a modernizirane prometnice danas je obišao gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima.

Ulica Bartola Kašića modernizirana je u ukupnoj dužini od 717,00 metara, a Domobranska ulica u dužini 430,00 metara.

Ukupna vrijednost projekta modernizacije ulica iznosi 2.211.111,40 kuna s PDV-om (293.464,91 eura) te je sufinanciran sredstvima FORGV-a u iznosu od 1.879.444,69 kuna (249.445,18 eura) s PDV-om, a izvođač je tvrtka Cestorad d.d.

"Nastavljamo s poboljšanjem komunalne infrastrukture na području grada. Ovim projektom prometnice koje se nalaze u neposrednoj blizini OŠ Mitnica i dječjeg vrtića na Mitnici sada omogućavaju sigurniji pristup roditeljima i djeci te zaposlenicima škole i vrtića, kao i sigurnije prometovanje građana gradske četvrti Mitnica, ali i svih građana Vukovara.", dao je istaknuti gradonačelnik Penava.

Zamjenik gradonačelnik Filip Sušac istaknuo je i kako je ulica Bartola Kašića jedna od ulica u kojoj je modernizirana javna rasvjeta. "U ovoj ulici je 24 nova rasvjetna tijela, a modernizacijom javne rasvjete korak smo bliže našem cilju, a to je moderna, fukncionalna i nova led javna rasvjeta na području cijelog našeg grada.", dao je zaključiti Sušac.