Grad Vukovar nastavlja brigu za svoje najmlađe sugrađane, stoga se odlučio na izgradnju novih sadržaja za igru djece.

U gradskoj četvrti Mitnica, u Ulici Bartola Kašića u neposrednoj blizini Osnovne škole Mitnica izgrađeno je novo dječje igralište koje je danas posjetio i gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima, a koji je ovom prilikom istaknuo kako Grad Vukovar kontinuirano ulaže u sadržaje za djecu, vodeći računa o svim dijelovima grada. "Stvaramo nove sadržaje na radost naših najmlađih sugrađana. U gradskoj četvrti Mitnica puno je mladih obitelji, stoga vjerujem kako će djeca i njihovi roditelji biti zadovoljni novim, izuzetno kvalitetnim igralištem.", rekao je gradonačelnik Penava.

Na površini od 5345 m2 nalaze se moderna igrala s pripadajućom opremom i sadržajima za djecu s antitraumatskom podlogom, što u konačnici omogućuje siguran i funkcionalan prostor za bezbrižnu igru djece te doprinosi sadržaju i kvaliteti života građana Vukovara.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig pojasnio je kako je područje zelene površine koje je bilo neuredno sada uređeno i obogaćeno novim, kvalitetnim sadržajem za djecu. "Ovu frekventnu površinu u potpunosti smo uredili na način da su izgrađene pristupne staze te je uređena hortikultura oko dječjeg igrališta. Sprave su izgrađene i postavljene sukladno svim normama i specifikacijama potrebnim za postavljanje dječjeg igrališta na javnoj površini s propisanom antistres podlogom i svom predviđenom urbanom opremom.", dodao je pročelnik Čulig te podsjetio kako je nedavno postavljeno igralište i u Ličkoj ulici, ali je naglasio i kako je potrebno čuvati našu imovinu koja se nalazi na javnim površinama, kako bi ona bila što dugotrajnija.

Projekt je ukupne vrijednosti 1.216.888,00 kuna s PDV-om od čega je 367.072,50 kuna sufinancirano sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.