Grad Vukovar za obilježavanje 18. studenog - "Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2022." utvrdio je program obilježavanja pod sloganom "Vukovar – mjesto posebnog pijeteta", kojim će se i ove godine na dostojanstven i primjeren način odati počast sudionicima obrane Vukovara - grada simbola samostalne hrvatske države.

Kako navode iz PU vukovarsko-srijemske, dana 18. studenog 2022. od 07,00 do 18,00 sati, za odvijanje cestovnog prometa zatvorit će se dio Ulice Priljevo u Vukovaru, od raskrižja sa Ulicom Matice hrvatske u Vukovaru (prema središtu grada), te Ulice I. Gundulića, Ulica kardinala A. Stepinca, Ulica Županijska, Frankopanska, Ulica N. Andrića, Ulica S. Radića, Trg Slavija te Ulica bana Josipa Jelačića u Vukovaru do raskrižja sa županijskom cestom Ž4152 (Ovčara).

Na spomenutim cestovnim dionicama promet će se zatvoriti na način da će se izvršiti preusmjeravanje prometa alternativnim smjerovima - ulicama spomenutoga dijela grada Vukovara.

Zbog velikog broja sudionika iz cijele Hrvatske, a u cilju što bolje organizacije, ovim putem obavještavamo sve koji u Vukovar dolaze organizirano autobusima da slijede naputke prometne policije.

Uvažavajući izneseno provoditi će se posebna regulacija prometovanja te je rezervirano parkiralište za autobuse u Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ), cesta Vučedol -skretanje Goldschmidt, parkiralište Luke Vukovar i autobusni kolodvor u Vukovaru.

Sudionicima programa obilježavanja do 09,00 sati omogućiti će se izlaz iz autobusa na lokaciji križanje (kružni tok) Ulica Priljevo – Županijska – I. Gundulića u blizini NMB "Dr. Juraj Njavro" Vukovar. Nakon izlaza sudionika iz autobusa, autobusi će se uputiti na rezervirana parkiralište u Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ), cesta Vučedol, parkiralište Luke Vukovar i autobusni kolodvor u Vukovaru.

Nakon Kolone sjećanja i završetka programa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, za sve sudionike omogućit će se od 14,30 sati povratak pješice do središta grada ili do mjesta parkiranih autobusa, a nakon 16,00 sati omogućit će se dolazak autobusa u središte grada po ostale sudionike.

Molimo sve sudionike Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991 - 18. studenoga 2022. godine - da se pridržavaju uputa kako bi se izbjegle nepotrebne gužve te kako bi cjelokupna organizacija protekla u najboljem redu.