U ulicama Voćarskoj i Ulici Nad prugom, u gradskoj četvrti Sajmište, završeni su radovi koji su obuhvaćali uređenje ceste s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom.

Tom prigodom izgrađene prometnice obišao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zajedno sa suradnicima i predstavnicima izvođača radova, gradske tvrtke Komunalac d.o.o.

Gradonačelnik Penava kazao je kako je do ovih investicija vrijednih preko 500.000 kuna došlo na zahtjev građana Vukovara koji su do sada, živjeli u ulicama koje su bile neasfaltirane. „U suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac po prvi puta doveli smo asfaltne prilaze do određenog dijela kuća na ovome perifernom dijelu grada što nas, ali i građane ovoga dijela grada čini izuzetno zadovoljnima. Korak po korak, idemo ka boljem Vukovaru“ zaključio je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček istaknuo je kako se po pitanju komunalne infrastrukture gradska četvrt Sajmište nastoji izjednačiti sa kvalitetom komunalne infrastrukture ostatka grada. „Na cijelom području grada Vukovara, zajedno s prigradskim naseljima, ostalo je svega par cesta koje su neasfaltirane, a koje imamo u vidu, kako bi građanima osigurali siguran i kvalitetan prilaz kućama i dvorištima“ rekao je Pavliček.

Ove godine na sanaciju nerazvrstanih cesta na području grada Vukovara uloženo je oko 10 milijuna kuna, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Vukovara Dražen Čulig te je dodao – „Ulice poput Voćarske i Ulice Nad Prugom bile su neophodne za sanaciju i uređenje. Takvih imamo još par, a u sljedećoj godini slijedi nam sanacija nerazvrstanih ulica koje su prometno visoko frekventne poput Ulice SR Njemačke, Bogdanovačke te Ulice Petra Preradovića“.

Direktor tvrtke Komunalac d.o.o., Igor Štrangarević ovom prilikom istaknuo je kako slijedom pozitivnog upravljanja i ulaganja u imovinu tvrtka dostiže mogućnosti izvođenja sve zahtjevnijih građevinskih projekata, poput uređenja i izgradnje upravo ovih prometnica.

Ovim projektima obuhvaćeno je uređenje cesta s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređenje temeljnog tla, izrada nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i habajućim slojevima asfalta te otvoreni sustav oborinske odvodnje.

Vrijednost radova na uređenju prometnice u Voćarskoj ulici iznosi 324.778,12 kuna s PDV-om, dok vrijednost radova na uređenju prometnice u Ulici Nad prugom iznosi 220.421,87 kuna s PDV-om.