U gradskoj vijećnici Grada Vukovara upriličeno je potpisivanje Ugovora za tri projekta izgradnje i sanacije javne rasvjete na području grada Vukovara.

Potpisnici Ugovora su gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te direktor tvrtke Tehno-elektro d.o.o. Đakovo, Petar Prodanović. Potpisivanju su nazočili i zamjenici gradonačelnika Marijan Pavliček i Ivana Mujkić te ispred Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Ivan Veber.

Riječ je o tri projekta u koja se ulaže značajan iznos sredstava, a sredstva su osigurana iz Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom istaknuo je kako je riječ o značajnom ciklusu investicija u javnu rasvjetu grada Vukovara. „Radi se o značajnim projektima u koja ulažemo i značajan iznos sredstava. Ova tri projekta podrazumijevaju ugradnju moderne led rasvjete, promjenu stupova javne rasvjete, dok na dijelu Ulice Ljudevita Gaja i Samostanske ulice projekt odrađujemo i uz nazočnost konzervatora“ rekao je gradonačelnik, a zahvale uputio tvrtki Tehno-elektro i direktori Prodanoviću, Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara te Konzervatorskom odjelu.

Petar Prodanović, direktor tvrtke Tehno-elektro d.o.o. kazao je kako će s radovima započeti što prije, ali ih i završiti u ugovorenim i razumnim rokovima te zahvalio Gradu Vukovaru na ukazanom povjerenju.

Jedan od projekata obuhvaća izgradnju javne rasvjete u Samostanskoj ulici te dijelu ulice Ljudevita Gaja gdje će se ukloniti dotrajali drveni stupovi uz postavljanje metalnih stupova i zidnih konzola javne rasvjete. Sukladno uvjetima Konzervatorskog odjela u Vukovaru, rasvjeta se rješava povijesnim svjetiljkama na zidnim konzolama i stupovima. Naime, biti će postavljeni metalni stupovi starinskog izgleda uz LED dekorativne svjetiljke, a u sklopu projekta je i dekorativna rasvjeta reflektorima Crkve sv. Filipa i Jakova te Gimnazije Vukovar. Vrijednost ovog projekta iznosi 1.331.876,38 kuna s PDV-om.

Druga dva projekta obuhvaćaju sanaciju javne rasvjete u ulicama Kralja Zvonimira i Đure Đakovića, zatim Ulica Krešimira Ćosića, Bernarda Vukasa, Nikole Perlića i Rudolfa Perešina.
Ovim projektima previđena je zamjena dotrajalih i neispravnih elemenata javne rasvjete. Jedan projekt vrijednosti je 545.371,25 kuna s PDV-om, dok drugi iznosi 540.023,75 kuna s PDV-om.