Završeni su radovi na kompletnoj sanaciji Ulice solidarnosti u vukovarskoj gradskoj četvrti Sajmište.

Tim su povodom ulicu obišli gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenici Marijan Pavliček i Ivana Mujkić te pročelnik Upravno odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig.

„Cesta je obnovljena s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, s uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog sloja od mehaničkog stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom", rekao je gradonačelnik Ivan Penava te dodao kako je ukupna obnovljena površina ceste 1.788 četvornih metara dok je ukupna dužina uređene prometnice 550 metara, što zadovoljava potrebe stanovnika ovoga dijela Sajmišta.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako je ove godine iz gradskog proračuna za komunalnu infrastrukturu osigurano oko 3,5 milijuna kuna za nogostupe, 3 milijuna kuna za udarne rupe i 6 milijuna kuna za nerazvrstane ceste. „S obzirom da je u tijeku i Projekt Vukovar, očekujemo da će tijekom 2018. godine biti sanirano minimalno 10-ak ulica čije je saniranje do sada otežavalo normalno kretanje vozilima gradom, a koje će ponajprije na zadovoljstvo građana biti puštene u promet" rekao je Marijan Pavliček, napominjući kako se većina tih ulica nalazi u gradskoj četvrti Sajmište, koje se po njegovim riječima nalazi u najlošijem komunalno-infrastrukturnom stanju.

Radove sanacije navedene ulice izvodila je tvrtka Cestorad d.d., a vrijednost izvedenih radova iznosi 1.028.997,06 kuna s PDV-om.