Održana je akcija pošumljavanja Park-šume Adica pod nazivom DRVO ZASADI – ADICU POMLADI. Akciju je organizirao Grad Vukovar u suradnji s Hrvatskim šumama, Šumarijom Vukovar koja je donirala 1125 mladica hrasta i jasena, a odazvao se 530 građana koji su sudjelovali u sadnji.
„Ovakav odaziv samo pokazuje koliko je Vukovarcima stalo do naše Adice. Uključili su se Vukovarci svih dobnih skupina – od onih najmlađih vrtićke dobi, učenika vukovarskih osnovnih i srednjih škola, članovi različitih sportskih klubova, braniteljskih udruga, udruga civilnog društva, vijeća i udruga nacionalnih manjina, KUD-ova, Javne vatrogasne postrojbe, političkih stranaka, ali i svi Vukovarci dobre volje koji su se odlučili odazvati na ovu plemenitu ekološku akciju. Posebno mi je drago što se odazvalo toliko djece i mladih jer im sudjelovanjem u ovakvim zelenim akcijama podižemo svijest o važnosti očuvanja okoliša. Adica je bitan dio vukovarskog eko-sustava, ali i mjesto okupljanja, druženja i rekreacije u koje svaki Vukovarac zađe barem jednom tjedno opustiti se i provesti slobodno vrijeme. Ovim današnjim činom pobrinuli smo se da naša Park-šuma još desetljećima koja dolaze bude jednako posjećeno i drago mjesto," objasnio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava najavljujući kako je ova akcija tek prva u niz. U planu su još brojne slične akcije kojima će se pomladi Vukovarski parkovi i druge hortikulturne površine.
Po završetku radnog dijela subotnjeg prijepodneva u Adici, okupljeni su građani nastavili druženje uz okrjepu koju su pripremile vukovarske udruge: HNK „Mitnica", Udruga Mađara grada Vukovara, Udruga Nijemaca i Austrijanaca grada Vukovara, KUD „Osif Kostelnik", KUD „Sloga", KUD „Ivan Frank", Braniteljska radno-socijalna zadruga EKO VUZA i Zadruga „Vukovarska vina". Za dobru atmosferu pobrinuo se TS „Bećarski inat".