Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, njegov zamjenik Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović obišli su sanirane ulice A.G. Matoša i kneza Branimira u Sotinu.

"Cilj nam je da sve gradske četvrti i prigradska naselja imaju ujednačene uvjete života tako da nam je iznimno zadovljstvo što Sotin sada poprima životni standard grada. Ovime smo ga uzdigli izvan okvira tipičnog sela jer dobiva infrastrukturu primjerenu 21. stoljeću," rekao je gradonačelnik Penava.

 

U Ulici A.G. Matoša izvedeno je 185 m kanalizacijske trase, napravljena je priprema za kućne priključke, mjestimično je obnovljena bankina, kolni ulazi koji su se morali uništiti vraćeni su u prvobitno stanje, a izvršena je i sanacija ceste u cijelom profilu. Investicija je vrijednosti 500.000 kuna.

U Ulici kneza Branimira izvedeno je 180 m kanalizacijske trase, također je napravljena priprema za kućne priključke, mjestimično obnovljena bankina, popravljeni su kolni ulazi, a cesta je također sanirana u cijelom profilu. Investicija je vrijednosti 450.000 kuna. Izvođač radova u obje ulice bila tvrtka Brodska Posavina.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček ovom je prigodom najavio otvorenje još tri nerazvrstane ceste u idućih mjesec dana te dodao kako je za rekonstrukciju prijavljena i ulica Vladimira Nazora nakon koje će gotovo 70% nerazvrstanih sela u Sotinu biti sanirano. Očekuje se i skoro otvorenje dječje igralište koje je nedavno sanirano.