Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zajedno sa zamjenikom Marijanom Pavličekom i pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša obišao je energetski obnovljenu zgradu u Županijskoj 112-114-116, posljednji obnovljeni objekt iz programa energetske učinkovitosti, a koji je sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Na zgradi je postavljena nova toplinska ovojnica zgrade u debljini od 16 cm te je izgrađen novi ravni krov. Također, postavljeni su i novi prozori.
Vrijednost izvedenih radova je 2.110.864,38 kn, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirao projekt s 1.311.647,71 kn, Grad Vukovar s 596.476,15 kn, a stanari zgrade s 202.740,52 kn.
„Grad Vukovar je preko gradske tvrtke Tehnostan aplicirao skupa sa svim stanarima zgrada četiriju energetski obnovljenih zgrada te smo povukli značajna sredstva, odnosno oko 12 milijuna kuna za četiri obnovljene zgrade. Objekti su napravljeni po najvišim standardima i to jer je došlo do dogovora stanara. Naravno, Grad Vukovar je prihvatio njihov zahtjev za sufinanciranjem. S nestrpljenjem iščekujemo ciklus za ovu godinu kada ćemo saznati koje smo još zgrade uspjeli ubaciti u ovaj program. Grad Vukovar će ponovno preuzeti dio financiranja kako bi za stanare bila što povoljnija ova priča, no tražit ćemo i njihovo sudjelovanje," istaknuo je gradonačelnik Penava.
Stanari zgrade iznimno su zadovoljni poboljšanjem kvalitete života. Računi za grijanje niži su im i do 50%, a pričuva je povišena s 2,80 kn po kvadratu na 4,80 kn po kvadratu.