{gallery}2016/02/17/01{/gallery}  Grad Vukovar, kao nositelj EU projekta BIC-Poduzetnički inkubator Vukovar, u suradnji sa tvrtkom BELMET 97 d.o.o. iz Zagreba organizirao je u zgradi Poduzetničkog inkubatora u Vukovaru edukacije iz područja obnovljivih izvora energije.

Predstavnici Grada Vukovara i tvrtke BELMET 97 održali su treninge na novonabavljenoj edukacijsko/istraživačkoj opremi (laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije; sunce, vjetar i vodik) na kojima je sudjelovalo oko 50 osoba.

Laboratorij ima funkciju pokaznog centra za obnovljive izvore energije, a sastoji se od eksperimentalnog seta za stvaranje te pohranu i opskrbu energije, pokazne i trening jedinice za solarnu energiju i energiju vodika te kompletnog laboratorija za obnovljive izvore energije sa sustavom za prenošenje praktičnih znanja na polju učinkovitog upravljanja energijom.
Sam sustav je dizajniran na način da dozvoljava testiranje stvaranja i pohrane energije iz različitih obnovljivih izvora energije, a središnji sustav za nadzor i kontrolu softvera omogućava pohranu i analizu svih dobivenih podataka.