{gallery}2015/12/18/03{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisao je sa vukovarskim gospodarstvenicima Ugovore o dodjeli bespovratne potpore poduzetnicima.

„Moram izraziti zahvalnost i divljenje za sve što činite kako bi pronašli način za opstanak na tržištu.", rekao je gradonačelnik Penava prisutnim gospodarstvenicima na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima.

Temeljem Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara za 2015. godinu, Grad Vukovar sufinancirao je novootvorene i postojeće poduzetnike kroz 15 različitih mjera. Zaključno s 30. studenim 2015. godine pristiglo je 100 zahtjeva, od čega je odobrena čak 91 potpora u ukupnom iznosu od 1.754.271,01 kn.

Cilj ovog Programa je povećanje broja gospodarskih subjekata i gospodarskih aktivnosti, jačanje konkurentnosti poduzetnika, poboljšanje uvjeta raspoloživosti financijskih resursa, povećanje razine znanja i vještina te povećanje zaposlenosti na području Grada Vukovara.

„Temeljem odobrenih potpora za Mjere 13. i 15., Grad Vukovar kroz 12 mjesečnih rata sufinancira plaće za 46 novozaposlenih osoba, a ukupno je kroz sve Mjere ovog Programa zaposleno čak 109 osoba s područja našeg grada. Dvije tvrtke ostvarile su potpore za jačanje konkurentnosti u proizvodnji, kroz koje se sufinancira 50% troškova u maksimalnom iznosu do 300.000,00 kn", dodao je gradonačelnik Penava.

Uz potpore dodijeljene putem Javnog poziva grada Vukovara, Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara dodijelio je poduzetnicima potpore u iznosu od 2.400.000 HRK za projekte koje su realizirali, kako bi stvorili mogućnost za daljnji razvoj i nova zapošljavanja.

„Javni poziv otvoren je do 31.12.2015., te se Zahtjevi za dodjelu potpora i nadalje mogu podnijeti u UO za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, a u sljedećoj godini također planiramo provoditi isti program, za što su u proračunu već osigurana sredstva", napomenula je Marijana Grubišić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju.