Ovogodišnjim petodnevnim programom Vukovar film festival proslavio je svoju punoljetnost. Brojna publika imala je prilike pogledati više od 40 filmskih naslova na čak sedam atraktivnih lokacija, a filmove su pratili i dodatni programi poput 2. Dječjeg VFF-a, VFF Akademije te posebnog filmskog programa „Kinematograf: Izgubljene kino godine“.

Pobjednici ovogodišnjeg Vukovar film festivala su u kategoriji igrani film dramski triler „Šah-mat“ mađarskog redatelja Barnabasa Totha te u kategoriji dokumentarnog filma „Hassanovi ratovi“ redatelja Roberta Bubala. Nagradu „Zlatni šlep“ laureatima je uručio stručni žiri koji su činili Perica Martinović, Ana Marija Bokor Vrdoljak i Andrej Dojkić. Tijekom programa svečanog zatvaranja predstavljena je i video igra „Crna kraljica“ kreatora Josipa i Mate Vincetića.

Ovogodišnji filmski festival zatvorili su predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Željko Sabo te direktor festivala Darko Puharić.
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Željko Sabo izrazio je zadovoljstvo organizacijom te je čestitao svim sudionicima koji u dali svoj doprinos u stvaranju uspjeha ovogodišnjeg festivala.
„Čast mi je i zadovoljstvo zatvoriti Vukovar film festival. Poslužilo nas je vrijeme, a nije bilo ni komaraca. Stvoreni su svi preduvjeti za uživanje u filmovima i to su građani apsolutno iskoristili. Hvala medijima na praćenju podršci. Grad Vukovar ima manifestaciju koja je, mogu reći, broj jedan u turističkom smislu i koja je još godinama živjeti“, rekao je Sabo.

Direktor festivala Darko Puharić rekao je kako je na kraju petodnevnog festivala ispunjen ponosom i srećom.
„Jako sam zadovoljan festivalom, a posebice posjećenošću, broj gledatelja uspjeli smo podići već prošle godine s 1000 na 4000-5000, a vjerujem kako je ove godine broj još veći. Možemo reći da već od sutra krećemo u pripreme za 19. Vukovar film festival i jedva čekamo novu godinu. Zahvaljujem Gradu Vukovaru čija je potpora neizostavna, a koji je i osnivač i glavni pokrovitelj. Hvala na potpori i suorganizatorima, medijima, sponzorima, svima koji su sudjelovali i pomogli prenijeti dobru priču iz Vukovara“, rekao je Puharić.

Vidimo se i iduće godine na još spektakularnijem i bogatijem 19. Vukovar film festivalu!