Ovogodišnje, 17. izdanje Vukovar film festivala održava se od 24. do 27. kolovoza, a program festivala službeno su predstavili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, direktor festivala Darko Puharić, umjetnički ravnatelj festivala Daniel Rafaelić te direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić.

Gradonačelnik Penava rekao je kako je ove godine festival doživio promjenu nositelja organizacije te zahvalio Igoru Rakoniću i timu ljudi koji su inicirali Vukovar film festival te ga provodili svo ovo vrijeme. „Ove godine Vukovar film festival nastavljamo u suradnji s novim – starim, kvalitetnim ljudima na čelu s tvrtkom Studio design D i gospodinom Darkom Puharićem“, rekao je Penava te dodao kako se kao i u godinama do sada u gradu osjeća pozitivna atmosfera kao uvod u festivalske dane.

Direktor festivala Darko Puharić zahvalio je na ukazanom povjerenju te istaknuo kako su pripreme za festival započele 1. svibnja. „Ovogodišnje izdanje donosi tridesetak filmskih projekcija na 5 lokacija: perivoj Dvorca Eltz, Hrvatski dom Vukovar, Ružičkina kuća, dvorana Dvorca Eltz te  potpuno nova lokacija – amfiteatar Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva. Festival se svečano otvara u četvrtak, 24. kolovoza fantastičnim njemačkim filmom “Čarobna frula” redatelja Floriana Sigla, a jedna od glavnih glumica iz filma - Niamh McCormack - bit će prisutna projekciji filma“, rekao je Puharić te ukratko predstavio program festivala.

U glavnom programu bit će prikazano trinaest dugometražnih i sedam dokumentarnih filmova koji će se natjecati za nagradu Zlatni šlep.

Umjetnički ravnatelj festivala Daniel Rafaelić dodao je kako festival ima i bogat popratni filmski, zabavni i edukativni program među kojima se posebno ističe Dječji vukovarski filmski festival u sklopu kojeg će se organizirati projekcije animiranih klasika povodom 100. obljetnice Disneyja. Na vanjskoj atraktivnoj lokaciji Vukovarskog vodotoranja po prvi puta biti će prikazan program Rijeka prijatelj: Nil, u sklopu kojeg će se prikazati dva velika egipatska filmska djela - kratki film “Razgovorljivi seljak” i dugometražni film “Mumija”, inače proglašen jednim od najboljih egipatskih filmova svih vremena.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako je VFF prepoznat od strane Hrvatske turističke zajednice te je zahvalila svim sponzorima festivala. Napomenula je kako će se u petak i subotu nakon filmskih projekcija na ljetnoj pozornici kod Veslačkog kluba Vukovar održati i koncerti Morenosa i Soul fingersa te se pohvalila i izrazito pozitivnim turističkim rezultatima koje naš grad ostvaruje u dane Vukovar film festivala. „Ove godine u istom periodu bilježimo 20% više noćenja nego prethodne godine što govori o tome da je posjećenost VFF-a velika te da smo u dosadašnjim godinama zajedno izgradili brend“, zaključila je Sekulić.

Konferenciji za medije nazočio je i Ivan Jukić, član Uprave tvrtke Pevex koja je zlatni sponzor festivala te pročelnica UO za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić.

Pozivamo sve Vukovarke i Vukovarce te posjetitelje našega grada da i ove godine na Vukovar film festivalu uživaju u bogato pripremljenom filmskom programu!

Raspored projekcija možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://www.vukovarfilmfestival.com/vff17/hr/raspore/