Nakon bogatog programa i proslave Dana Grada Vukovara, stigao je 5. festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ.

Trodnevni festival u kojem će sudjelovati preko 500 sudionika iz raznih dijelova Hrvatske koji će prezentirati ono najbolje od hrvatske nematerijalne kulturne baštine svečano je otvorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Svečanost otvorenja započeo je mimohodom sudionika od Dvorca Eltz do Trga Republike Hrvatske na kojem je izveden prigodan program te su uručena priznanja i zahvalnice sudionicima festivala.

Ovogodišnji festival održava se na tri lokacije: Trg Republike Hrvatske na kojem se nalazi centralna pozornica i ugostiteljske kućice; korzo gdje su se smjestili sajamski štandovi s domaćim proizvodima iz cijele Hrvatske te perivoj dvorca Eltz gdje se održava izložba oldtimera i bal lipicanaca.

Posjetitelji šetnjom po Vukovaru imaju mogućnost upoznati se s destinacijama i manifestacijama koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske, kušati autohtona hrvatska jela i uživati u ponudi najboljih hrvatskih vina, a ove okosnicu festivala čine lipicanci s obzirom kako su posljednji uvršteni na UNESCO Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Ovogodišnji ambasador festivala je Gibonni koji će svoj koncert održati večeras. Sutra u 21 sat održat će se koncert Klape Šufit, a u nedjelju u 20 sati koncert Giuliana.

Detaljniji program festivala možete pogledati na https://svizajedno.eu/