I ove godine Međunarodni praznik rada Vukovarke i Vukovarci proslavili su uz bogat program u sklopu “Prvosvibanjskog izleta u Adici” u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara i Grada Vukovara. 

Na omiljenom vukovarskom izletištu, park-šumi Adica, okupio se rekordan broj sugrađana i posjetitelja te su uz tradicionalni grah proslavili 1. svibnja. U pripremi prvosvibanjskog obroka pomogli su učenici Srednje strukovne škole “Marko Babić”, a 1200 porcija pomogao je podijeliti gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik Filip Sušac.

"Drago mi je vidjeti brojne građane, a dugačak red za porcije graha pokazuje da se tradicija u našem gradu itekako poštuje. Prilika je ovo za istaknuti važnost rada jer se u našoj zemlji posljednjih godina kultura rada zatire i ne znamo cijeniti svoj hrvatski rad i proizvod. Moramo poštivati domaće i učiti generacije da žive od svoga rada jer to je jedina perspektiva.", istaknuo je gradonačelnik Penava te svim Vukovarkama i Vukovarcima zaželio sretan Međunarodni praznika rada.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je važnost ovakvih manifestacija za sugrađane te izrazila zadovoljstvo brojem okupljenih. 

"Danas svi putevi tradicionalno vode na Adicu, a vidimo da je broj sugrađana, ali i posjetitelja iz drugih gradova i mjesta, to dokazao. Veseli nas druženje sa sugrađanima i nadam se da ćemo se svi zabaviti i dan provesti u prazničnom raspoloženju" istaknula je Sekulić.

Lunapark i druga igrala za najmlađe otvorena su za korištenje tijekom cijeloga dana.