Tvrtka Alis d.o.o prošle godine započela je gradnju svog proizvodnog pogona, a sada će u novoj proizvodnoj hali koja je površine 2000m2 proizvoditi metalne konstrukcije te njihove dijelove te će se baviti predmontažom energetskih sklopiva za postojeće uređaje za grijanje i hlađenje. Povezana je s matičnom tvrtkom Interior-Mont d.o.o. iz Vukovara koja se bavi uređenjem interijera za hotele.

Tvrtka planira zapošljavati 25 djelatnika, a u Vukovarskoj gospodarskoj zoni kupila je još jedno zemljište na kojemu u planu izgradnja još jedne hale.

Svečanom otvorenju prostora tvrtke Alis d.o.o. nazočio je gradonačelnik Ivan Penava koji je, u znak otvorenja, s direktorom tvrtke Slobodanom Aleksićem te suvlasnikom Nihadom Islamagićem presjekao vrpcu.

Gradonačelnik Ivan Penava ovom prilikom istaknuo je napredak razvoja Vukovarske gospodarske zone koja je u usporedbi s nekoliko godina u nazad, nedvojbeno neprepoznatljiva, ali i izdvajanja koja Grad Vukovar u kontinuitetu usmjerava ka gospodarstvu i poduzetnicima. "Na istom ovom mjestu bili smo u ožujku prošle godine kada su se nazirali tek obrisi ovog objekta, a kroz nekoliko dana ovdje će krenuti proizvodnja. Zadovoljstvo mi je što u Vukovarskoj gospodarskoj zoni otvaramo još jednu tvrtku te vlasnicima želim puno uspjeha u poslovanju.", rekao je Penava.

Slobodan Aleksić, suvlasnik tvrtke Alis d.o.o. pojasnio je kako je investicija vrijedna gotovo 7 milijuna kuna. "Tvrtka će se baviti proizvodnjom metalnih konstrukcija i elemenata za industrijska postrojenja povezana s grijanjem i klimatizacijom. U planu nam je zaposliti 25 osoba, a u svrhu širenja kupili smo još jedno zemljište u neposrednoj blizini ove proizvodne hale.", napominje Aleksić.

„Vukovarska gospodarska zona danas je gotovo u potpunosti popunjena, u njoj posluje 69 poslovnih subjekata s gotovo 700 zaposlenih osoba što je rezultat napora, truda i ulaganja Grada Vukovara u vukovarsko gospodarstvo, ali i kvalitetne suradnje i komunikacije s poduzetnicima.“, dodala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić  te izrazila zadovoljstvo činjenicom kako se u Vukovaru razvijaju nove, napredne industrije.