Njemački investitor koji je 2020. godine prepoznavši pozitivnu gospodarsku klimu te poticaje koje Grad Vukovar nudi poduzetnicima u našem gradu započeo poslovanje, sada bilježi pozitivne rezultate, povećanje broja zaposlenih i proširuje svoju proizvodnju.

Tvrtka Walter König bavi se proizvodnjom i montažom metalnih komponenti i konstrukcija, a pokreću i novu proizvodnu liniju. Krajem 2020. godine zapošljavali su 13 osoba, krajem 2021. godine imali su 37 zaposlenih, a sada je taj broj povećan te u ovom trenutku broje 54 zaposlene osobe, a zapošljavanja planiraju i u idućoj godini. U protekloj godini u strojeve i proizvodnju investirali su preko milijun eura, a za iduću godinu planiraju novu proizvodnu liniju.

Tim povodom, u prostorima tvrtke Walter König u Vukovaru danas su se sastali gradonačelnik Ivan Penava i direktor tvrtke Dierk Mohr.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom istaknuo je kako je ovo pozitivan primjer razvoja vukovarskog gospodarstva gdje se kvalitetnom suradnjom između poduzetnika i Grada Vukovara, uz konstantnu podršku i poticaje lokalne samouprave bilježe izuzetno pozitivni rezultati. "Možemo izraziti izuzetno zadovoljstvo poslovanjem tvrtke, načinom na koji su odgovorili izazovima današnjice. Drago mi je što i danas od njih mogu čuti samo riječi hvale, kako za ljude koji ovdje rade, tako i za uvjete koje smo im mogli pružiti. Grad Vukovar kontinuirano nastoji činiti sve što je moguće sukladno zakonskim odredbama kako bi privukli investitore i poduzetnike. Gospodarstvenici su vrlo zadovoljni onim što činimo.", dao je istaknuti gradonačelnik Penava.

Direktor Mohr istaknuo je kako su ove godine investirali su u prostor te nabavku strojeva od kojih bi posebno naglasili vrhunske CNC strojeve za lasersko rezanje i savijanje limova. "Tijekom dvije godine od kada poslujemo u Vukovaru rasli smo i razvijali smo se. Zadovoljni smo potporom Grada Vukovara te se veselimo nastavku uspješne suradnje.", zaključio je direktor Mohr.  

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić podsjetila je kako je Grad Vukovar ove godine dodijelo potpore gospodarstvenicima u visini od 2,5 milijuna kuna. "Od 2017. godine Grad Vukovar je u gospodarstvo izravno plasirao preko 25 milijuna kuna, a ako tome dodamo i sredstva Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara govorimo o iznosu preko 60 milijuna kuna.", pojašnjava Bilić te dodaje kako Vukovar kontinuirano bilježi i porast broja zaposlenih. "Ako usporedimo studeni ove godine sa studenim 2021. godine bilježimo povećanje od preko 2% zaposlenih.", zaključuje.