Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava održao je sastanak s rukovodstvom tvrtke TRAVEL MANAGMENT COMPANY d.o.o.


Ovom prigodom gradonačelnika Penavu rukovodstvo tvrtke Travel Managment Company upoznalo je s poslovanjem, planovima i ciljevima za budućnost, a posebno u odnosu na povećanje zaposlenosti i razvoja u gradu Vukovaru i regiji.


„Tvrtka Travel Managment Company predstavila nam je svoju djelatnost i planove za daljnje poslovanje. Drago nam je da im možemo biti na usluzi i sudjelovati u još jednoj pozitivnoj, poduzetnoj priči koja je stigla i razvija se u Vukovaru," rekao je gradonačelnik Penava.


Tvrtka Travel Managment Company bavi se pružanjem usluga u zračnom prometu, ali i razvijanjem aplikacija za unutarnje poslovanje. Trenutno u Vukovaru zapošljavaju četiri djelatnika, ali imaju potrebe za daljnjim zapošljavanjem. Članovi su Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx) te planiraju daljnje širenje na području usluge podrške, poslovnog savjetovanja i poslovne logistike, razvoj IT infrastrukture koja bi omogućila razvijanje djelatnosti javnog informiranja te razvoja univerzalnih usluga s područja elektroničkih komunikacija. S obzirom na trendove tržišta, širenje poduzeća je neminovno. Cilj je društva postati vodeća IT i edukacijska tvrtka u širem okruženju Hrvatske za optimizaciju segmenta putovanja unutar ukupne turističke ponude. Također, u planu im je otvaranje razvojnog i edukacijskog centra koji će težiti razvoju Vukovara te podizanju regionalnog rejtinga. Tvrtka je mlada te se još uvijek probija na tržištu, no imaju jasno zacrtane ciljeve koji se prvenstveno odnose na zadržavanje stanovništva u Vukovaru. Uz pogodnosti koje nudi Vukovar te primjereni prostor Poslovno-inovacijskog centra BIC, motiv za novi početak u Vukovaru, direktor Ćalušić našao je u ogromnom potencijalu kojim raspolaže grad Vukovar, a koji pretpostavlja uspješne poslovne prilike.


„Prvi poticaj za dolazak u Vukovar dali su mi Vukovarci koji žive i rade u Zagrebu. Upravo me njihova strast kojom se zalažu za Vukovar uvjerila kako ovdje postoji veliki poslovni potencijal. Vidi se kako Vukovar izrasta iz prošlosti i otvara se budućnosti. Grad se pokrenuo i osjeti se novi, pozitivni stav koji će ostaviti dugoročne posljedice na gospodarski razvoj," naglasio je Anđelko Ćalušić, direktor tvrtke.


„Otvarajući tvrtku u Vukovaru željeli smo na takav način iskazati poštovanje značaju koji Vukovar nosi u Hrvatskoj. Dočekala nas je gostoljubivost gradske tvrtke i najbrža administracija koju smo susreli u našoj državi. Željeli bismo biti jedan od faktora razvoja gospodarskog sektora i zaustavljanja iseljavanja s ovoga područja," objasnio je Damir Vukmirić, savjetnik direktora.