Gradonačelnik Ivan Penava posjetio je tvrtku METAL PRODUKT d.o.o. koja je početkom ove godine započela proizvodnu djelatnost u hali Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar. Tvrtka je osnovana 2016. godine i započela je s radom u Nijemcima, no rastuće su ih potrebe tržišta prisilile potražiti pogodnije uvjete poslovanja. Kako kaže direktor tvrtke Ivan Džigumović iz Beča, upravo je u Vukovaru našao najpogodnije uvjete za slobodan rast svoga poslovanja.

„Četiri sam mjeseca tražio po čitavoj Hrvatskoj gdje bih preselio tvrtku, no ništa mi nije odgovaralo. Nigdje nisam dobio uvjete za rad kakve sam dobio u Vukovaru. Želio sam investirati i raditi u Hrvatskoj, ali sam skoro odustao i vratio se u Austriju. Preporučen mi je Vukovar i pola sata nakon sastanka s gradonačelnikom Penavom vidio sam halu koja me odmah privukla. Administrativni dio bio je riješen već sljedećeg dana te sam pogon preselio u roku sljedeća dva tjedna. Iznenadila me ugodna dobrodošlica i brzina kojom su se stvari odvijale. U Vukovaru je gradonačelnik Penava sa svojim timom stvorio iznimno povoljnu poduzetničku klimu i takvi mi uvjeti omogućavaju preseljenje najvećeg dijela postojeće proizvodnje iz Austrije u novu halu," najavio je direktor Džigumović objašnjavajući kako je do ulaska u BIC-Vukovar Metal Produkt zapošljavao 5 radnika, a u Vukovaru će zaposliti minimalno dvadeset novih djelatnika.
„Realno je očekivati kako će broj zaposlenih biti i veći s obzirom na stalno rastuće potrebe austrijskog tržišta te pogodnosti zapošljavanja koje nam nudi Vukovar," istaknuo je Džigumović čiji djelatnici imaju plaću od 7 000 do 10 000 kuna, a sva je proizvodnja namijenjena izvozu.


„U Vukovaru smo stvorili najpogodniju poduzetničku klimu u Republici Hrvatskoj što dokazuju i mnogobrojne tvrtke u proizvodnji, kao što su Yasenka, Gumix Elastor, Aktiv obuća, Smiljanić, CNT Biuk i Metal Produkt, a koje su u protekle dvije godine našle svoje sjedište u Vukovaru," rekao je gradonačelnik Penava podsjećajući na pogodnosti koje nudi Vukovar, a koje se odnose na povoljan najam poslovnih prostora, povrat 50% doprinosa na plaće, ali i trajna administrativna i savjetodavna potpora gospodarstveniku.