Vukovarski umirovljenici danas su otišli na prvi ovogodišnji izlet u Bizovačke toplice, a ispratili su ih zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš.

Zamjenik Sušac poželio im je sretan put, ugodan boravak i dobru zabavu u Bizovačkim toplicama.
Ponosni smo što devetu godinu za redom naši umirovljenici s područja grada Vukovara odlaze na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice. Jedan dobar projekt, ove godine vrijedan 20.000 eura, kroz koji će u srpnju i kolovozu naši sugrađani stariji od 60 godina svakoga utorka imati prilike uživati u kupanju i druženju. Vrijeme danas nije idealno, ali vedar duh u autobusima jamči dobru zabavu. Osim zabave, toplice će biti i od zdravstvene koristi za naše umirovljenike, stoga je inicijativa još važnija. Svima želim ugodan boravak i lijep provod“, poželio je zamjenik Sušac te je zahvalio Hrvatskoj udruzi umirovljenika i invalida rada grada Vukovara na suradnji i pomoći pri organizaciji izleta.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro zahvalio je Gradu Vukovaru na još jednom ciklusu izleta u Bizovačke toplice.
Zainteresiranost je velika, popunili smo četiri autobusa za prvi izlet, a već nam pristižu prijave i za idući utorak. Za nas umirovljenike ova je mjera jako važna, družimo se i uživamo, a za promjenu ne pričamo o bolestima i problemima. Veselimo se kupanju i pozivamo još jednom sve umirovljenike starije od 60 godina da se prijave i da nam se pridruže na idućim izletima“, rekao je Biro.

Podsjetimo, cijena ulaznice za Bizovačke toplice iznosi 8 eura, a Grad Vukovar je sufinancira sa 6 eura, dok je prijevoz u potpunosti besplatan.

Umirovljenici koji žele ići na izlet dužni su osobno podnijeti zahtjev u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara (tzv. Vila Fatma, Ulica 204. vukovarske brigade 6, Vukovar) uz participiranje u iznosu od 2 eura te predočenje odgovarajućih dokumenata koji se donose samo prilikom prvog upisa:

- dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice – samo prilikom prve prijave) i

- dokaz o mirovini na uvid (odrezak od mirovine ili potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora – samo prilikom prve prijave).

Zahtjev za jednodnevni izlet u Bizovačke toplice može se podnijeti svakim radnim danom od 09.00 do 12.00 sati za jedan navedeni izlet. Za svaki daljnji navedeni izlet mora se podnositi zahtjev.

Prijevoz u Bizovačke toplice organiziran je na sljedeći način:

- polazak iz središta Sotina u 08:30 sati,
- polazak s autobusnog kolodvora iz Vukovara je u 09:00 sati te
- polazak s autobusnog kolodvora iz Borova naselja (kod Radničkog doma) u 09:15 sati.

Povratak s izleta u Bizovačkim toplicama je u 18:00 h. Posljednji izlet planiran je 27. kolovoza 2024. godine.