Grad Vukovar osigurava umirovljenicima s područja Vukovara sa 60 i više godina starosne dobi jednodnevne izlete u Bizovačke toplice od 2016. godine, a mjera se nastavlja i ove godine.

Na tu temu konferenciju za medije održali su gradonačelnik Ivan Penava te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš, a nazočan je bio i predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro.

Jednodnevni izleti u Bizovačke toplice organizirani su tijekom ljetnih mjeseci svakoga utorka kada će na izlet voziti četiri autobusa s po 200 umirovljenika. Prvi izlet je 2. srpnja, a prijave počinju danas, 24. lipnja 2024.

Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo ovom mjerom koja se provodi već devet godina.
Svake godine oko 1800 naših umirovljenika tijekom ljetnih mjeseci odlazi u Bizovačke toplice, a povratne informacije su sjajne. Umirovljenici vrijeme provode na otvorenom, sudjeluju u aktivnostima, a plivanje i rekreacija pozitivno utječu na njihovo zdravlje. Izleti u Bizovac samo su jedna od mjera kroz koje brinemo o građanima starije životne dobi, a ovim putem sve umirovljenike pozivam da tu mogućnost iskoriste i uljepšaju si ljetne dane“, rekao je gradonačelnik.

Grad Vukovar za ovu namjenu osigurao je 20.000 eura, pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš.
Izleti u Bizovac već su tradicionalna mjera koju provodimo za naše umirovljenike. Na svaki izlet kreće njih oko 200, a zainteresiranost je velika. Suočili smo se i s određenim poskupljenjem prijevoza i ulaznica, no unatoč tome Grad je sredstva osigurao i participacija za umirovljenike ostaje 2 eura“, rekao je pročelnik Paloš te se zahvalio Hrvatskoj udruzi umirovljenika i invalida rada grada Vukovara na pomoći pri organizaciji i prikupljanju prijava. Pročelnik Paloš također je pozvao sve umirovljenike da se prijave te im je poželio ugodan boravak u Bizovačkim toplicama.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro zahvalio je Gradu Vukovaru na kvalitetnoj suradnji te je istaknuo važnost ove mjere za umirovljenike.
Umirovljenici jedva čekaju srpanj i kolovoz kako bi išli na zajedničke izlete u Bizovačke toplice. To su najljepši mjeseci kada svi odlaze na godišnje odmore, a Grad Vukovar isto je omogućio i nama te smo na tome neizmjerno zahvalni. Vrijeme provodimo u druženjima, sunčanju i kupanju. Za umirovljenike to puno znači, kako iz financijskih tako i iz zdravstvenih razloga. Pozivam sve umirovljenike s područja Vukovara, neovisno o članstvu u našoj Udruzi, da se prijave i iskoriste ovu mogućnost“, pozvao je Biro.

Umirovljenici koji žele ići na izlet dužni su osobno podnijeti zahtjev u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara (tzv. Vila Fatma, Ulica 204. vukovarske brigade 6, Vukovar) uz participiranje u iznosu od 2 eura te predočenje odgovarajućih dokumenata koji se donose samo prilikom prvog upisa:

- dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice – samo prilikom prve prijave) i

- dokaz o mirovini na uvid (odrezak od mirovine ili potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora – samo prilikom prve prijave).

Zahtjev za jednodnevni izlet u Bizovačke toplice može se podnijeti svakim radnim danom od 09.00 do 12.00 sati za jedan navedeni izlet. Za svaki daljnji navedeni izlet mora se podnositi zahtjev.

Prijevoz u Bizovačke toplice organiziran je na sljedeći način:

- polazak iz središta Sotina u 08:30 sati,
- polazak s autobusnog kolodvora iz Vukovara je u 09:00 sati te
- polazak s autobusnog kolodvora iz Borova naselja (kod Radničkog doma) u 09:15 sati.

Povratak s izleta u Bizovačkim toplicama je u 18:00 h. Posljednji izlet planiran je 27. kolovoza 2024. godine.