Vukovarski maturanti i ove su godine kraj svog srednjoškolskog obrazovanja obilježili norijadom, koju je organizirao je Grad Vukovar kroz aktivnosti Vijeća za prevenciju, a u suradnji sa srednjim školama (Gimnazija Vukovar, Tehnička škola Nikole Tesle, Ekonomska škola Vukovar i Strukovna škola Vukovar).

Oko 200 maturanata zaplesalo je točno u podne na Trgu Republike Hrvatske popularni francuski ples Quadrillu u okviru European dance festivala, a tako su se vukovarski maturanti priključili svojim vršnjacima u drugim europskim gradovima.

Na središnjem gradskom trgu čestitke povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja maturantima je uputio gradonačelnik Ivan Penava.
Maturantima zahvaljujem na lijepom ponašanju i zalaganju kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje, ali isto tako i na uključivanju u ples i današnju proslavu. Želim im uspješnu karijeru, studentsku ili profesionalnu, ovisno o njihovim odlukama. Grad će i dalje biti uz njih, kao što smo to činili sve vrijeme dok su bili učenici. Podržat ćemo ih kroz sva razdoblja koja su pred njima te ćemo uvijek voditi brigu o generacijama koje dolaze“, poručio je gradonačelnik. Nakon prigodnog programa gradonačelnik se sa suradnicima i maturantima za uspomenu uslikao na središnjem gradskom trgu. 

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš pojasnio je kako Grad Vukovar od 2016. godine organizira norijadu u ovakvom, svečanom, obliku. Zahvalio se svim ravnateljima škola, nastavnicima i maturantima što su se uključili i što su vrijedno vježbali svoj današnji ples, Quadrillu. Pročelnik Paloš istaknuo je kako je Grad iz svoga proračuna za ovogodišnju norijadu izdvojio oko 7.000 eura, a svakom maturantu osigurane su majice i kišobrani.

Uspješnoj provedbi Norijade priključilo se i Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, a za maturante su, pored zabavnog programa, osigurani su doručak i voda.

Za maturante je u poslijepodnevnim satima organizirana i zabava uz glazbu i druženje na amfiteatru kod Veslačkog kluba Vukovar.