Grad Vukovar, u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovar,  uspješno je prijavio projektni prijedlog „Pokloni mi osmijeh IV“ u okviru poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te je osigurao 1.488.000,00 eura sredstava (financiranje u stopostotnom iznosu). Visina iznosa Vukovar svrstava u sami vrh po povučenim sredstvima među gradovima u Republici Hrvatskoj u 5. Odluci 4. faze projekta ZAŽELI, a ukupno po svim Odlukama u ovoj fazi Vukovar je drugoplasirani po osiguranom iznosu.

Također, po osiguranim sredstvima u prve tri faze projekta Zaželi Vukovar se nalazi među najuspješnijim gradovima u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo još jednom uspješnom prijavom u nizu te izborenom visokom iznosu sredstava za provedbu projekta.
U okviru ovog projekta pružit će se potpora i podrška u svakodnevnom životu za ukupno 186 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području našega grada. Time se pridonosi njihovoj socijalnoj uključenosti i osiguravaju se prava na život u zajednici. Važno nam je brinuti o svim skupinama u društvu, a i kroz ovu fazu projekta to ćemo uspješno učiniti. Osim toga, kroz projekt će se zaposliti i 31 pružatelj usluga, što će zasigurno i teže zapošljivim osobama biti od velike pomoći“, naglasio je gradonačelnik te se zahvalio svima koji su predano radili kako bi Grad Vukovar uspješno aplicirao na ovoj prijavi.

Uz navedeno, u sklopu projekta osigurat će se i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Svečanom potpisivanju Ugovora, koje je upriličeno u Otoku, ispred Grada Vukovara nazočio je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.