Ovogodišnja sezona na Vukovarskoj adi započela je 2. srpnja te ona ponovno nudi mnoštvo sadržaja, a kao i prethodne godine, Grad Vukovar osigurao je besplatan prijevoz posjetitelja na Vukovarsku adu koji se obavlja svakoga dana od 10:00 do 20:00 sati.

U jeku sezone, Vukovarsku adu posjetio je i gradonačelnik Ivan Penava te ovom prilikom istaknuo kako je Vukovarska ada najljepša plaža u kontinentalnom dijelu Hrvatske koja upravo tijekom ljetnih sezona pokazuje svo svoje bogatstvo. "Trenutni niski vodostaj Dunava Vukovarskoj adi daje posebnu ljepotu i raskoš. Zahvaljujući kvalitetnom radu i pripremama gradskih službi te patnera, svih ovih godina ljeto na Vukovarskoj adi je prolazilo bez ikakvih problema. I ove sezone sve prolazi u najboljem mogućem redu, a osim Dunava, plaža i debele hladovine tu su i drugi sadržaji poput ugostiteljske ponuda te čitavog niza drugih društvenih i sportskih sadržaja.", rekao je Penava te pozvao građane i sve posjetitelje Vukovara da utočište od ljetnih vrućina pronađu na Vukovarskoj adi.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš pojasnio je kako Grad Vukovar u pripremu ljetne sezone na Vukovarskoj adi ulaže puno rada i truda. "Grad Vukovar osigurao je besplatan prijevoz za sve posjetitelje, a da bi se ovo područje dovelo na potreban nivo za posjetu i uživanje tijekom ljetne sezone potrebno je najprije čitavo područje očistiti, što svake godine činimo. Računajući sva ta sredstva, Grad Vukovar izdvaja i do pola milijuna kuna tijekom godine u ovu svrhu.", pojašnjava Paloš.

Svi zainteresirani mirnog ili aktivnog odmora na Vukovarskoj adi sigurno mogu pronaći nešto za sebe, a brojni Vukovarci trenutno najtoplije dane u godini provode upravo ovdje.

Ova prirodna ljepota Vukovara - Vukovarska ada svrstana je i u deset najljepših i najzanimljivijih plaža u Hrvatskoj koje se nalaze uz rijeke i jezera.