Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji će se uz moto #BeActive obilježiti diljem Hrvatske od 22. do 30. rujna 2018. godine.
Ovu veliku međunarodnu inicijativu pokrenula je Europska komisija kako bi promicala šport i tjelesnu aktivnost građana diljem Europe, a Hrvatska je njezinim dijelom sada već četvrtu godinu za redom, druga godina u gradu Vukovaru.
I ove godine organizirano je veliko događanje koje je obuhvatilo niz aktivnosti, a za cilj ima potaknuti još veći broj građana da bude aktivan ne samo tijekom Europskog tjedna sporta nego i tijekom čitave godine.
U projekt su se uključila brojna športska društva, športski i rekreacijski klubovi, fitness centri koji građanima omogućava da se bave različitim tjelesnim aktivnostima te time usvajaju zdrave navike i brinu za svoje tijelo i duh.
Na Trgu Republike Hrvatske od održan je program tijekom kojega su brojni vukovarski sportski klubovi prezentirati svoj rad.
Prilikom nastupa Karate kluba Vukovar '91. zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček predsjedniku kluba uručio je ključeve kombi vozila čiju je kupnju Grad Vukovar sufinancirao s 30 000 kuna.
„Karate klub Vukovar '91. okuplja jako veliki broj mladih i okolnih mjesta. Djeca se od najranije mladosti uključuju u sport. Vjerujem kako će i ovaj kombi kojega sufinanciramo utjecati na kvalitetu njihova rada te će donijeti još bolje rezultate," rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.