Danas je upriličeno svečano useljenje korisnika u višestambenu zgradu u Vukovaru, a koje se provodi u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Ovaj projekt, ukupne vrijednosti 1.262.436,00 eura, financiran je donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja Razvojne banke Vijeća Europe u visini od 68% te uz nacionalno sufinanciranje u visini od 32% ukupne vrijednosti projekta.

Projekt je osigurao trajno stambeno zbrinjavanje za 21 obitelj iz najranjivijih kategorija povratnika i izbjeglica, a ključeve korisnicima nove višestambene zgrade u Vukovaru, u gradskoj četvrti Sajmište između ostalih je uručio i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

„Vjerujem kako ćemo, nastavkom zajedničke suradnje sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, ovakvim i sličnim projektima mladima koji žele ostati živjeti, raditi i doprinositi Vukovaru, kao i onima koji se žele vratiti u Vukovar, omogućiti ostanak te stvoriti preduvjete za zasnivanje obitelji, zadržavanje u Vukovaru i ugodan život.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te uputio zahvale svim partnerima na projektu i uputio čestitke i najljepše želje korisnicima stanova.

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić nadalje je pojasnila:„Grad Vukovar i stambenim zbrinjavanjem stručnih kadrova jača kapacitete Vukovara i osigurava stručnost u područjima deficitarnih zanimanja. U nešto više od tri godine, ovim modelom osigurali smo uvjete za bolji život za čak 59 stručnih osoba koje zajedno sa svojim obiteljima doprinose kvalitetnijem životu Vukovara, ali i poboljšanju njegove demografske slike. Zadovoljstvo nam je vidjeti mlade ljude koji svojim životom i radom u Vukovaru svakodnevno doprinose izgradnji još boljeg i ljepšeg Vukovara.“, zaključila je.