Uručeni su ključevi kadrovskih stanova za još 10 odabranih korisnika, kadrova s područja grada Vukovara.

Riječ je o nacionalnom programu stambenog zbrinjavanja koji se provodi u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja kadrova određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje na području jedinice lokalne samouprave.

U ime Grada Vukovara, Ivana Mujkić, predsjednica Povjerenstva za donošenje odluka o odabiru korisnika kadrovskih stambenih jedinica na području grada Vukovara čestitala je svima odabranim korisnicima te istaknula kako je riječ o mladim obrazovanim ljudima koji će svojim životom i radom doprinijeti daljnjoj izgradnji grada Vukovara.

„U posljednje 3 godine zahvaljujući suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodijeljeno je ukupno 59 stanova. Ove godine dodijelili smo 18 stanova, a danas ključeve uručujemo za njih 10. Program kadrovskog stambenog zbrinjavanja pokriva uistinu širok spektar zanimanja, od onih iz domene područja sigurnosti građana i imovine, do zdravstvenih zanimanja poput doktora medicine, stomatologa, psihologa, zatim profesora te svih drugih Vukovaru potrebnih struka.“, rekla je Mujkić te dodala kako je u 3 godine stambeno zbrinuto preko 120 osoba te preko 40 djece.

Svečanosti su nazočili državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek te zastupnik u Hrvatskome saboru Nikola Mažar.