{gallery}2015/06/25/02{/gallery} Povodom Dana državnosti RH na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru odana je počast svim žrtvama stradalim u stvaranju slobodne, demokratske i neovisne Republike Hrvatske. Vijence je podno spomen obilježja položilo i svijeće upalilo izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i braniteljskih udruga grada, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata VSŽ, Hrvatske vojske, Policije, Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Vinkovaca te ostalih braniteljskih i stradalničkih udruga.
Gradonačelnik Penava ovom je prigodom uputio pitanje koliko još možemo dati za Hrvatsku. „Svaki je dan u Vukovaru poseban, a tek koliko više danas kada smo sretni i kada slavimo što smo stvorili svoju državu, svoju slobodu i neovisnost. Ipak, svjesni smo da situacija u državi nije sjajna i ne možemo se ne upitati je li to to, jesmo li svi na visini zadatka i je li to dovoljno. Rezultati govore da nije pa se i u ovakvim trenucima pitamo što treba raditi, što treba mijenjati te koliko je još potrebno dati da bi, prvenstveno, narod bio zadovoljan," upitao je Penava, naglašavajući kako je apsurdno što je 25 godina nakon izborene samostalnosti hrvatsko društvo podijeljenije nego ikad i to upravo u trenutku kada brod tone."Bavimo se tričarijama umjesto nekim drugim pitanjima koja su od presudne važnosti za cijelu Hrvatsku," poručio je Penava s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.
Molitvu je za sve poginule i nestale izmolio gvardijan, fra Ivica Jagodić.
Nakon polaganja vijenaca održano je primanje u Palači Srijem, a potom je u Crkvi svetih Filipa i Jakova održana sveta misa za Domovinu.