{gallery}2015/05/28/04{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o Igor Štrangarević predali su 28. svibnja prvim domaćinstvima u Ulici dr. Franje Tuđmana u Sotin besplatne spremnike za sakupljanje otpada u okviru projekta primarne selekcije otpada pod nazivom „ODVAJAM, ČUVAM I ŠTEDIM".

Projektom u Sotinu obuhvaćeno je 251 domaćinstvo, od toga će 194 kućanstva dobiti zelenu kantu za miješani otpad od 120 litara, dok će 57 kućanstava (samačka domaćinstva) dobiti kantu od 80 l. Plave vrećice s logotipom tvrtke Komunalac volumena 110 l (10 komada u paketu) dobit će sva domaćinstva, odnosno biti će podijeljeno 251 paket vrećica.
Ukupna vrijednost podijeljenih kanti u Sotinu je 40.606.20 kn (s PDV-om) i vrećica cca 2.000,00 kn od čega je 80 % financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 20% i PDV Grad Vukovar i tvrtka Komunalac.
-Projekt primarne selekcije otpada pod nazivom „Odvajam, čuvam, štedim" obuhvatit će tijekom godine cijeli grad Vukovar. Komunalac d.o.o će nakon pilot projekta u Lipovači i Sotinu nastaviti s provođenjem u Mitnici, Sajmištu i dalje prema Borovo naselju i Trpinjskoj cesti. Vrijednost besplatnih spremnika iiznosi preko dva milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Ivan Penava u Sotinu.