{gallery}2015/05/28/01{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranom Martinovićem te predstavnicima izvođača i nadzora radova obišao je saniranu nerazvrstanu cestu - odvojak Ulice Vijeća Europe, koji se u svom jednom dijelu spaja na prometnicu Vukovar-Petrovci.

Grad Vukovar i vinkovačka tvrtka Cestorad d.d. potpisali su 17. travnja ove godine Ugovor o izvođenju radova na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste odvojak Ulice Vijeća Europe s rokom za izvođenje radova do 60 dana i cijenom radova u iznosu 213.815,94 kuna sa PDV-om. Ugovoreni radovi obuhvatili su saniranje ceste u dužini od 250m i širini od 3 m. Izgrađena je nova kolnička konstrukcija i asfaltni zastor od 7 cm debljine, izgrađene su nove kamene i zemljane bankine te nasuta otresnica u dužini od 400m i širine 3m.
-Stanovnici ovog perifernog dijela grada imali su vrlo loše uvjete prometovanja vozilima i pješice u slučajevima kiše i snijega, tek neznatno bolje za živjeti u ostalim danima. Nakon gotovo četrdeset godina i ovaj dio grada Vukovara dobiva bolje uvjete za život. Zamolbu ovdašnjih stanovnika smo odradili na zadovoljstvo većine, a upravo smo na licu mjesta dogovorili rješenje za jednu primjedbu i problem naše sugrađanke, jer cilj se nam da kao gradska uprava budemo servis zadovoljnih građana – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.
Jedan od stanovnika ulice Vladimir Obleščuk sretan je što su konačno dobili asfaltiranu cestu, jer su do sada svake dvije godine sami kupovali grubi asfalt kojim su nasipali put kako bi mogli prići svojim kućama. - I prije smo molili za sanaciju ceste, ali nije bilo sluha. Stoga smo vrlo zahvalni gradonačelniku i njegovim suradnicima što smo dobili cestu, pa možemo živjeti kao i svi ostali građani Vukovara - rekao je Vladimir Obleščuk, koji je spontano i sa zadovoljstvom iznenadne goste počastio čašicom domaće rakije.