{gallery}2015/05/28/03{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je Mažoretkinje Grada Vukovara povodom njihovog najnovijeg i najvećeg uspjeha na 19. Državnom prvenstvu u Zadru, kojom prilikom su među 25 mažoret timova iz cijele Hrvatske ostvarile jedan od najvećih uspjeha od svog postojanja. U seniorskoj konkurenciji zasluženo su osvojile zlatnu medalju ispred Mažoretkinja Grada Zagreba, a najvećem uspjehu doprinijele su juniorke i kadetkinje, koje su u svojim kategorijama postale viceprvakinje naše države.

- Puno smo uložili truda, krvi i znoja da bismo konačno došli do nečega što sanjamo punih šest godina. Možete zamisliti kakav je osjećaj kad šest godina odlaziš kući sa srebrom u kategoriji seniorki, jer su uvijek ispred nas bile Zagrebačke mažoretkinje. Trenirali smo tri sata svaki dan i vjerovale smo da možemo daleko otići na prvenstvu u Zadru. Kad je pročitano ime naših seniorki, da su konačno osvojile zlato, taj osjećaj je teško opisati, to se mora doživjeti. Djevojke su plakale od sreće, jer su konačno ostvarile svoj cilj - državne seniorske prvakinje. Sad nas očekuje Europsko prvenstvo u Francuskoj, kamo idemo ostvariti što bolji plasman, no ako se kockice poslože, možda se i s Europskog prvenstva vratimo sa zlatom - istaknula je pod s puno emocija Ivana Mujkić, trenerica Mažoretkinja grada Vukovara.

-Vi ste prave djevojke s Dunava i ponos grada Vukovara. Ponosan sam na vas, čestitam vam na ovom zaista vrijednom uspjehu koji je svojevrsna kruna vaše ustrajnosti. Poručio bih da uvijek imate na umu kako se iz dana u dan iznova treba boriti, trenirati i učiti, a rezultat vrijednog rada mora doći. Rado ćemo pomoći da rastete u svakom smislu – rekao je gradonačelnik Ivan Penava razdraganim vukovarskim mažoretkinjama, koje su još uvijek u neizmjernoj radosti zbog pobjede u Zadru.

Čestitkama gradonačelnika Vukovara u gradskoj vijećnici pridružile su se zamjenica gradonačelnika Marija Budimir i pročelnice UO za opće poslove i ured gradonačelnika Sanja Tokić, UO za društvene djelatnosti Ana Živanović i UO za kulturu i turizam Marina Sekulić.

Nakon što su gradonačelniku Ivanu Penavi darovale pobjedničku medalju, vukovarskim mažoretkinjama uručene su bombonjere i cvijeće. Iz gradske vijećnice slijedio je odlazak na Trg Republike Hrvatske u Vukovaru, gdje je postava državnih prvakinja izvela svoj pobjednički nastup. Iako seniorski sastav nije bio kompletan zbog školskih obveza, svi nazočni su se mogli uvjeriti kako su Mažoretkinje Grada Vukovara s razlogom postale najbolje u Hrvatskoj.