{gallery}2015/05/18/04{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje -Područni ured Vukovar - Jasna Kolar potpisali su 18. svibnja Ugovore o javnim radovima temeljem kojih su 70 Vukovarki i Vukovaraca zaposleni u javnom radu.

-U načelu se radi o dvije vrste javnih radova u okviru mjere „Radom za zajednicu i sebe". Ukupno 70 naših sugrađana dobilo je priliku vratiti se na tržište rada bar tri mjeseca. U programu "Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara" zaposleno je 45 osoba, a preostalih 25 osoba u projeku "Pomoć u kući starijim osobama". Zaposlene su osobe sa statusom dugotrajnije nezaposlenosti u evidenciji HZZ-a koji će Gradu Vukovaru prema svojim važećim kriterijima sufinancirati njihovu plaću u visini 50 ili 100 posto, u ovisnosti o trajanju prijave pojedine osobe u evidenciji nezaposlenih, što u konkretnom slučaju iznosi više od 809.000,00 kuna – naglasila je Jasna Kolar, ravnateljica HZZ - Područni ured Vukovar te dodala podatak da je koncem travnja na području grada Vukovara bilo evidentirano 2.574 nezaposlene osobe ili 17,2% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je vrlo kvalitetnu suradnju Grada Vukovara i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područni ured Vukovar, ne samo na programu javnih radova već na čitavom nizu projekata. – Moramo biti zadovoljni što smo i na ovakav način doprinijeli nekim našim sugrađanima da u naredna tri mjeseca svojim radom ostvare materijalna sredstva koja će im zasigurno biti značajna pomoć. Međutim, ne zanemarujući svaku mjeru koja će ljudima omogućiti posao i zaradu, naši daljnji koraci idu prema otvaranju novih proizvodnih pogona i trajnom zapošljavanju što većeg broja naših sugrađana. Radimo na rebalansu ovogodišnjeg proračuna, ponajprije zbog uvođenja novih mjera poticanja u gospodarstvu – rekao je gradonačelnik Penava.