{gallery}2015/05/15/02{/gallery}Centar za socijalnu skrb Vukovar otvorio je podružnicu Obiteljskog centra na adresi Kardinala Alojzija Stepinca 45 u Vukovaru, a prigodom otvorenja blagoslovio ga je gvardijan fra Ivica Jagodić.
Na svečanosti su nazočili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicom Marijom Budimir, pročelnica UO za društvene djelatnosti Ana Živanović , pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović i ravnateljica centra za socijalnu skrb Vukovar Ljubica Mudri.

Djelatnost Centra usmjerena je na preventivni, savjetodavni, edukativni, informativni i drugi stručni rad na području braka, obitelji, djece i mladeži, a služit će podizanju kvalitete obiteljskog života.
-Obavljat ćemo poslove savjetodavnoga i preventivnoga rada i druge stručne poslove koji se odnose na savjetodavnu uslugu koja se odnosi na brak, roditeljstvo, obiteljske i partnerske odnose, razvoj socijalizacijskih vještina djece i mladih, posebno komunikacijskih vještina i nenasilnog rješavanja sukoba među djecom i mladima, razvoj komunikacije i tolerancije u mladenačkim i partnerskim odnosima, organiziranje i provođenje edukacije posvojitelja, obiteljsku medijaciju, poticanje i razvoj programa rada u zajednici, volonterskog rada i rada udruga koje su potpora roditeljima, obitelji, djeci, mladeži i drugim socijalno osjetljivim skupinama stanovništva, poticanje i provedbu programskih aktivnosti namijenjenih edukaciji i promidžbi obiteljskih vrijednosti te na temelju javnih ovlasti i poslove vezane za djelatnost dadilje- rekla je predstojnica Podružnice obiteljskog centra Ružica Pandža.

Veliku potporu realizaciji Obiteljskog centra u osiguranju prostora dao je Grad Vukovar na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom koji je istaknuo kako Vukovaru vraćamo obilježja pravog središta županije jer se nakon niza godina iz Vinkovaca u Vukovar seli jedna županijska ustanova.

Obiteljski centar utemeljen je još 2007. kao Obiteljski centar Vukovarsko-srijemske županije i sve ove godine djelovao je u Vinkovcima, ali je aktualnim Zakonom o socijalnoj skrbi iz 2014. predviđena djelatnost nekadašnjega Obiteljskoga centra pri Centru za socijalnu skrb u sjedištu županije.