{gallery}2015/05/02/01{/gallery} Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić blagoslovio je na misnom slavlju 1. svibnja gradilište crkve sv. Josipa Radnika u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselju.
Temeljni kamen već je spreman i na njemu je urezan natpis: "Temeljni kamen za crkvu sv. Josipa Radnika Vukovar – Borovo naselje blagoslovio papa Ivan Pavao II. u Osijeku 7. lipnja 2003."
Radost na misnom slavlju došlo je podijeliti oko tisuću vjernika kojima se pridružio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Međutim, među najradosnijim sudionicima velike svečanosti bio je fra Vjenceslav Janjić, župnik župe Sv. Josipa Radnika.
-Čvrsto vjerujem da će još ove godine biti položeni temelji buduće crkve na koju se čeka već 77 godina, a ovo danas je treći pokušaj. Prvi je bio davne 1940. godine kada je bila planirana gradnja župne crkve u naselju Borovo Bata, no onda je došao Drugi svjetski rat. Drugi pokušaj dogodio se 2003. godine. Izrađeno je idejno rješenje, dobivena lokacijska dozvola, papa je blagoslovio temeljni kamen, ali kriza nije dopustila početak gradnje crkve". naveo je fra Janjić i dodao kako narodna mudrost kaže "treća sreća".
Župnik fra Janjić pisao je 2013. Nadbiskupskom ordinarijatu u Đakovu. Stigao mu je odgovor da se "s radošću prihvaća prijedlog gradnje nove crkve" smatrajući je "pastoralno uputnom i potpuno opravdanom" jer u Župi sv. Josipa Radnika ima oko 5000 katoličkih vjernika kojima je najbliža crkva udaljena 3,5 kilometara.