{gallery}2015/05/02/02{/gallery} Dvanaestorica vinkovačkih policajaca ubijena su iz zasjede nakon što su u noći s 1. na 2. svibnja 1991. dvojicu njihovih kolega tijekom redovite ophodnje u Borovu zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi. Iz zasjede su ubijeni i masakrirani vinkovački redarstvenici:
StipanBošnjak (1956.), AntunGrbavac (1961.), Josip Culej (1966.), Mladen Šarić (1965.), Zdenko Perica (1965.),Zoran Grašić (1969.), Ivica Vučić (1961.), Luka Crnković (1970.), Marinko Petrušić (1966.), Janko Čović (1965.), Željko Hrala (1968.) i Mladen Čatić (1971.), a ranjena su 22 policajca.
Na 24. obljetnicu pogibije dvanaest hrvatskih redarstvenika, 02. svibnja 2015. godine, na ulazu u Borovo okupili su se pripadnici Specijalne policije Domovinskog rata predvođeni predsjednikom Udruge Stevom Culejem kao i brojni pripadnici ostalih hrvatskih postrojbi, kojima su se oko 9,00 sati pridružili: predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Damir Tomić, izaslanik predsjednika Vlade RH Ranko Ostojić, glavni ravnatelj Policije Vlado Dominić, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i mnogi drugi.
Sudionici obilježavanja 24. obljetnice Memorijalna dvanaest redarstvenika prošli su u mimohodu Ulicom Dvanaest redarstvenika 2,5 kilometra do Spomen obilježja poginulim redarstvenicima u središtu Borova.
Komemoracija je započela intoniranjem himne Republike Hrvatske, kratkom povjesnicom i čitanjem imena poginulih hrvatskih redarstvenika, minutom šutnje za poginule redarstvenike i sve branitelje u Domovinskom ratu, a zatim nastavljena polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obitelji poginulih redarstvenika, državnih i mnogih drugih izaslanstava. U ime Grada Vukovara počast je odalo izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom, uz kojeg su se još nalazili njegova zamjenica Marija Budimir, savjetnik za branitelje Tomislav Josić i pročelnica Ivana Arambašić.
Prigodnim riječima skupu su se obratili Stevo Culej, predsjednik Udruge SPDR „Krpelji" Vinkovci, Ranko Ostojić, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova i Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske.
Molitvu za poginule redarstvenike predvodio je mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij, koji je zatim predvodio i svetu misu u Crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima. Nakon mise održana je već tradicionalna „Utka dvanaest redarstvenika".