{gallery}2015/04/30/02{/gallery} Gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček su na prigodnoj svečanosti 30. travnja, uoči Dana Grada Vukovara, otvorili sanirane ulice: Ulicu Josipa Rukavine i Ribarsku ulicu u središtu grada.
Grad Vukovar potpisao je Ugovor za sanaciju navedenih ulica vrijedan 2.810.942,58 kuna (sa PDV-om) sa tvrtkom Gradnja d.o.o Osijek 30. listopada prošle godine. Tijekom sanacije ulica uređena je kompletno nova kolnička konstrukcija, betonski rubnjaci, oborinska odvodnja sa slivnicima, asfaltni kolnik i nogostup te horizontalna i vertikalna signalizacija u ukupnoj dužini 600m (Ulica Josipa Rukavine 150m, Ribarska ulica 350m).
Obraćajući se velikom broju sudionika svečanosti tom prigodom gradonačelnik Ivan Penava je, među ostalim, istaknuo: - Najvažnije je da su stanovnici ovih ulica zadovoljni i da su konačno dobili bolje uvjete za život. Radi se, možemo tako reći, o povijesno značajnim ulicama jer su svi njihovi stanovnici živjeli od ribarenja i Dunava, a i danas imaju svoje značenje s obzirom da mnogi turisti upravo ovdje imaju svoj prvi dodir s našim gradom. U tijeku su radovi na saniranju ulica i nogostupa i u drugim dijelovima grada što je jako dobro, ali od toga je važnije istovremeno uspijevati otvarati nova radna mjesta i to u proizvodnji. To je ono što Vukovaru treba, a upravo to se u Vukovaru događa", izjavio je Ivan Penava i pojasnio kako se radi o tvrtkama Yasenka d.o.o i Gumix-elastor d.o.o. u kojima je nedavno otvoreno stotinu radnih mjesta.
Svečanosti otvaranja saniranih ulica su nazočili i zamjenica gradonačelnika Marija Budimir, predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić, njegov zamjenik Pilip Karaula, predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara, direktori gradskih tvrtki, pročelnici gradskih upravnih odjela kao i stanovnici spomenutih ulica. Poseban doprinos svojim programom dale su i Mažoretkinje Grada Vukovara.