Ophodni brod Riječne bojne Inženjerijske pukovnije Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan" (ZOD F.K.F.) Oružanih snaga RH OB-93 „Šokadija" je u utorak, 14. travnja 2015. godine prvi put zaplovio rijekom Dunav do granice s Republikom Mađarskom.
Ovo je bila povijesna plovidba, pošto je po prvi puta hrvatski vojni brod plovio Dunavom. Brodom je zapovijedao poručnik bojnog broda Boris Majer u nazočnosti zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan" (ZOD F.K.F.) brigadnog generala Blaža Beretina, zapovjednika Inženjerijske pukovnije brigadira Eugena Njarija i zapovjednika Riječne bojne bojnika Ivana Liovića.
Plovidba je provedena u cilju pripreme za međunarodnu vojnu vježbu „IRON CAT 15", u kojoj će sudjelovati riječne postrojbe Republike Hrvatske, Mađarske i Srbije, a koja će se održati u rujnu 2015. u Republici Srbiji.
General Beretin izrazio je zadovoljstvo uspješno provedenom plovidbom, koja je dio redovite obuke Riječne bojne, a koja je ujedno provjera operativnih sposobnosti Hrvatske kopnene vojske.
Brigadir Njari istaknuo je kako ova zadaća predstavlja nastavak razvijanja sposobnosti Oružanih snaga i podupire samu misiju postrojbe i njezine zadaće.
Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a