{gallery}2015/04/15/03{/gallery} Pod nazivom „Vukovar dobiva bolje" danas je održana svečanost povodom završetka radova na saniranju Ulice Antuna Branka Šimića u prigradskom naselju Lužac. Gradski čelnici, predvođeni gradonačelnikom Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskoga vijeća Igorom Gavrićem te članovi braniteljskih udruga, stanovnici Lušca i drugi građani okupili su se kako bi zvanično pustili u promet ulicu koja nosi ime po hrvatskom pjesniku, esejistu i književnom kritičaru A.B. Šimiću.
Grad Vukovar potpisao je Ugovor za sanaciju spomenute ulice, vrijedan 915 tisuća kuna, sa firmom Promet građenje d.o.o iz Požege u listopadu prošle godine.
-Ulica je uređena u dužini 450 metara sa kompletno novom kolničkom konstrukcijom, betonskim rubnjacima, oborinskom odvodnjom sa slivnicima, asfaltnim kolnikom i nogostupom, te horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. Ovo je tek dio aktivnosti koje smo ostvarili od kada smo dobili povjerenje građanki i građana Vukovara. Od stupanja na funkciju gradonačelnika, točnije od srpnja prošle godine, napravljeno je 10 novih staza, dužine 2.900 metara u vrijednosti 1.500.000,00 kuna a uskoro će bit otvorene još dvije sanirane ulice u samom središtu Vukovara, Ribarska i Josipa Rukavine, vrijedne gotovo 4 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Ivan Penava, izražavajući zadovoljstvo što su stanovnici Ulice A.B. Šimića imali samo riječi pohvale za izvođača i nadzor radova kao i djelatnike gradske uprave.
Mažoretkinje Grada Vukovara uljepšale su i upotpunile svečanost svojim atraktivnim nastupom, a nakon obilaska cijele ulice na jednom njezinom dijelu je nastavljeno druženje gradskih čelnika sa stanovnicima, koji su tom prilikom pokazali interes za neke nove projekte.