{gallery}2015/04/17/02{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor gradske tvrtke Tehnostan d.o.o Kristijan Lovrenščak obišli su 17. travnja zgrade na Olajnici 9 - 12, gdje je u tijeku hitna reparacija kako bi zgrade i njihovi stanari imali pouzdano grijanje i manje troškove zajedničke potrošnje zbog izuzetno lošeg stanja toplovoda.

Direktor Tehnostana Kristijan Lovrenščak izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova, kao i učinjenim, ističući kako je ovo prvi važni korak u rješavanju problematike grijanja u graduVukovaru.

- Reparaciju toplovoda smo započeli na ovom dijelu Olajnice, jer smo stručno procijenili da su baš na tim mjestima cijevi najviše dotrajale zbog čega je dolazilo do najvećih gubitaka u toplinskoj energiji. Svakako u planu je nastavak radova i na ostalim stambenim jedinicama – naglasio je direktor Tehnostana.

Ukupan trošak reparacije iznosi 380 tisuća kuna. S obzirom da sredstva zajedničke pričuve na navedenim zgradama nisu bila dostatna niti za početak izvođenja radova, vodstvo Tehnostana je zatražilo i dobilo donacije od Croatia osiguranja i Uniqa osiguranja po 50 tisuća kuna.

- Ulažemo napore kako bi trajno riješili problem grijanja i visokih računa. Nažalost, Vukovar nije jedini grad koji se susreće s ovim problemom. Aplicirati ćemo prema hrvatskoj državi, pa ako je potrebno i prema EU fondovima, kako bi stambene zgrade u Vukovaru učinili maksimalo energetski učinkovitijima – rekao je gradonačelnik Penava, koji je s prvim čovjekom Tehnostana obišao i toplinsku podstanicu na ulazu br. 12.

U izvođenju radova značajnu potporu pružili su Grad Vukovar i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, kao i gradske tvrtke Vodovod grada Vukovara i Komunalac.