×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2014/10/06/10
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/10/06/10

{gallery}2014/10/06/10{/gallery}Pod sloganom Dobro je učiti! Gradska knjižnica Vukovar uključila se u programe obilježavanja 8. tjedna cjeloživotnog učenja. Knjižnica kao partner u obrazovanju, tijekom tjedan dana otvorenih vrata, omogućila je svim zainteresiranim korisnicima upoznavanje s knjižničnim radom i uslugama.

U srijedu, 1. listopada 2014. godine u Knjižnici je održano predavanje pod nazivom Godine nisu važne, u suradnji s udrugom Vukovarci dobre volje. Predavanje su održale Danijela Vereš, prehrambeni tehnolog i djelatnica Strukovne škole Vukovar te Lena Vrtarić, predsjednica udruge Vukovarci dobre volje, a prisustvovali su i članovi projekta Ne želim sjediti doma sa 60+, dok je sve nazočne pozdravila ravnateljica Knjižnice Vlatka Surma Szabo. Posjetitelji su čuli zanimljive i korisne informacije o važnosti maslinovog ulja i ribi u svakodnevnoj prehrani, kao i o navikama zdrave prehrane i mijenjanju životnih navika te se naglasilo kako je neizostavni dio zdravog načina života kretanje i vježbanje. Posjetiteljima su podijeljeni i anketni listići koji bi trebali pokazati što bi voljeli raditi pojedinci u trećoj životnoj dobi.

U četvrtak, 2. listopada 2014. godine, u prostoru Gradske knjižnice Vukovar održano je predavanje Edukacijom do zapošljavanja na kojem su vlasnici OPG-a, kao i privatni poduzetnici imali priliku predstaviti se i postaviti izravna pitanja vezana za njihovo poslovanje pročelniku Upravnog odjela za opće poslove i ured gradonačelnika, Siniši Kovačiću kao i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Vukovar, Andrei Miš. Sudionici su saznali koje poticaje daju Grad Vukovar i Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao i čuti korisne savjete o tome kako razviti svoju djelatnost i promidžbeno se plasirati na tržištu.

Knjižnica nudi razne usluge i pomaže u općem obrazovanju pojedinca kao i u njegovom cjeloživotnom učenju, a znanje i edukacija temelj su uspješnog zapošljavanja i poslovanja. Uime Gradske knjižnice Vukovar, voditeljica programa bila je knjižničarka Ana Červar Manojlović.

U svjetlu važnosti cjeloživotnog učenja, u Knjižnici je u okviru Američkog kutka Vukovar organizirana šestodnevna informatička radionica za umirovljenike Finding Stuff Online. Tijekom radionice polaznici su se upoznali s osnovama rada u sustavima Windows 7 i 8, osnovama programa za obradu teksta te internetom, elektroničkom poštom Gmail i Skype-om, a osim informatičkih osnova, polaznicima je omogućeno i učenje osnovnih pojmova s kojima se susreću tijekom rada na računalu, a koji su ponekad na engleskom jeziku. Tijekom radionice polaznici su koristili svoja i knjižnična prijenosna računala, a radionicu je provela koordinatorica američkog kutka i djelatnica Knjižnice, Anita Baier Jakovac. Kako je ovo ujedno i redovna aktivnost vukovarskog američkog kutka, u budućnosti slijede nove radionice za polaznike koji se gotovo svakodnevno za njih prijavljuju.