×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2014/09/01/06
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/09/01/06

{gallery}2014/09/01/06{/gallery}U Gradskoj knjižnici Vukovar završen je prvi niz radionica "Bez panike! To je samo škola..." za učenike koji su završili prvi i drugi razred. Kroz igre, kvizove, radne listove i druge aktivnosti, učenici su se prisjetili školskih tema i zadataka od prethodne školske godine i to iz hrvatskog jezika, matematike, prirode i društva te engleskog jezika. Zadnji dan ovih radionica, posvetili smo temi koja je svima iznimno važna i treba ju uvijek ponavljati, a to je sigurnost djece u prometu. Zahvaljujući suradnji s policijskom postajom u Vukovaru, polaznici radionice imali su priliku o ovoj temi čuti od najkompetentnijih osoba za to - djelatnika policijske postaje. Koliko je važno znati i poštivati pravila o ponašanju u prometu, djeci su pojasnili Nevenko Čepo, pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa te prometni policajci Dragan Višekruna i Stjepan Šušković. U interaktivnom predavanju, djeca su između ostaloga saznala koje su radnje dozvoljene, a koje nisu prilikom kretanja ulicom, pješice ili biciklom. Djeca su također pokazala svoje znanje o tome kako pravilno prelaziti cestu odnosno pješački prijelaz sa ili bez prometne signalizacije tj. semafora, a za sjećanje na ovo druženje s prometnim policajcima svi su polaznici dobili prigodne promotivne materijale koji će ih podsjećati da se pravilno ponašaju u prometu i time čuvaju sebe i druge.

Nakon predavanja uslijedilo je zajedničko druženje polaznika s voditeljicama radionica, Vanjom Sabo i Anitom Baier Jakovac, a za trud i pokazano znanje svi su polaznici nagrađeni diplomama koje im je svečano uručila ravnateljica Knjižnice, Vlatka Surma Szabo.

Prije nego se oglasi prvo školsko zvono i učenici koji su završili treći i četvrti razred mogu doći u Knjižnicu na zabavan način prisjetiti se školskog gradiva i to već od ponedjeljka 1. rujna kad započinje drugi niz radionica "Bez panike! To je samo škola..."

Više fotografija pogledajte na našem Facebook-u