{gallery}2016/10/28/01{/gallery} Tvrtka „Vodovod grada Vukovara" od danas je bogatija za sedam vozila nabavljenih u sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture grada Vukovara".

Riječ je o specijalnim, radnim i transportnim vozilima ukupne vrijednosti 4.334.789,87 kuna (bez PDV-a) a koja su danas direktorici tvrtke Milici Zebec svečano predana ispred gradske uprave Grada Vukovara.

Tvrtka „Agra trgovina" iz Zagreba isporučila je autocisternu za pitku vodu, tvrtka „PK" iz Škrljeva isporučila je dva hidraulična bagera te rovokopač-utovarivač dok je tvrtka „AutoHrvatska prodajni servisni centri" iz Hrvatskog Leskovca isporučila dva vozila za prijevoz radnika i materijala te kamion-kiper. Tijekom sljedećeg mjeseca očekuje se isporuka i preostala dva naručena vozila a riječ je o specijalnom kombiniranom vozilu za čišćenje kanalizacijskih cijevi i slivnika te transportnom vozilu do 3,5 t nosivosti-kiperu. Vrijednost ova dva preostala vozila iznosi više od 3,2 milijuna kuna (bez PDV-a) pa će po njihovoj isporuci Vodovod grada Vukovara imati nove opreme vrijedne preko 7,5 milijuna kuna (bez PDV-a).

Na svečanosti primopredaje, uz gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu, direktoricu Vodovoda grada Vukovara i direktore tvrtki isporučitelja spomenutih vozila, nazočni su bili i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.
Nazočni su se u svojim obraćanjima pohvalno izjasnili o napretku ovog infrastrukturnog projekta čija je provedba u punom jeku a zahvaljujući kojem će grad Vukovar i općine Borovo, Bogdanovci i Trpinja dobiti modernu vodnokomunalnu infrastrukturu kakvu zaslužuju a poboljšat će se i kvaliteta života i zdravlje ljudi, zaštititi i očuvati okoliš te će se uskladiti odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda s domaćim i EU propisima. Po završetku projekta 2018. godine očekuje se da će pokrivenost sustavom odvodnje na području provedbe narasti na visokih 96 posto a sustavom vodoopskrbe na 97 posto.

„Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture grada Vukovara" najveći je infrastrukturni projekt u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vrijedan gotovo 362 milijuna kuna a Europska unija sufinancira provedbu ovog projekta s više od 70 posto iznosa.