{gallery}2014/05/19/01{/gallery}Udruga ''Ivanečko sunce'' pokrenula je od ove godine sportske susrete pod nazivom ''Igrom do prijateljstva'', a koji će okupljati udruge za osobe s mentalnom retardacijom s ciljem razvijanja sportskih i socijalnih vještina te sklapanja prijateljstava između korisnika i udruga.

Na susretima 17.05.2014. sudjelovali su i družili se:
- Udruga ''Ludbreško sunce'' Ludbreg
- Udruga ''Sunce'' Novi Marof
- Udruga ''Kokotiček'' Varaždin
- Udruga za MRO Krapina
- Društvo za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije
- Udruga ''Ivanečko sunce'' i
- UZOSIO ''Golubica'' Vukovar

Nakon toplog dočeka domaćina, s pozdravnim riječima su nam se obratili dogradonačelnik Ivanca Čedomir Bračko, dogradonačelnik Lepoglave Hrvoje Kovač, zamjenik varaždinskog župana Alen Kisić te saborski zastupnik Mario Habek.

Sportska natjecanja su se odvijala u četiri discipline: viseća kuglana, bacanje koluta, pikado i bacanje loptica. Naši korisnici, Ines i Davor, odigrali su vrlo vješto sve discipline te osvojili odlično 2. mjesto te ponijeli i pehar doma ! Čestitamo i domaćinima ''Ivanečko sunce'' koji su osvojili 3., a Udruga ''Kokotiček'' Varaždin 1.mjesto.

Poslije natjecanja je uslijedio ručak i zabava uz glazbu. Zahvaljujemo još jednom domaćinima na pozivu i nadamo se ponovnom susretu.