Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Udruga B.a.B.e., i ove godine, u Europskom domu Vukovar, vanjskom uredu B.a.B.e., dana 25.5.2017. godine, pozvala je sve zainteresirane građanke i građane da nas posjete, informiraju se o našem radu te pružila usluge besplatnog psihosocijalnog i pravnog savjetovanja. S obzirom da se naš stručni tim nalazi na tajnoj lokaciji Sigurne kuće Vukovarsko srijemske županije, sve građanke i građani s problemima obiteljskog nasilja slobodno nam se mogu obratiti na naš telefon 098 982 4641 ili email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Osobno savjetovanje za vanjske korisnike obavljamo u uredu u Europskom domu Vukovar, uz prethodni telefonski dogovor.
Ovom prilikom smatramo važnim naglasiti da su B.a.B.e. članica Feminističke europske mreže koja se bavi pravima žena i djece, tzv. WAVE mreže (Women against violence Europe). Cilj svake članice je da se formiraju radne skupine za svaku zemlju te da svaka članica provodi kampanje upućene svojim Vladama.
Ključne poruke STEP UP! kampanje su:
1. Žene i djeca zaslužuju život bez nasilja! Vlada treba smjesta financirati skloništa i specijalizirane službe da bi zaštitila žrtve nasilja.
2. Vlada mora aktivno podržavati prevenciju i zaštitu žrtava nasilja na način da se obveže unaprijeđivati njihov pristup zaštiti i specijaliziranim službama podrške, osobito grupama koje su višestruko diskriminirane.
3. Kvaliteta i broj specijaliziranih službi podrške za žene mora se povećavati, odnosno unaprijeđivati.
O daljnjim aktivnostima ove kampanje redovno ćemo informirati sve naše građanke i građane.