U sklopu projekta Radna terapija, financiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, skupina Maslačak iz Dječjeg vrtića Vukovar 1 posjetila je Udrugu Vukovarski leptirići.

Maslačci i leptirići međusobno su se upoznali i saznali omiljenu hranu svojih prijatelja. Leptirići su odslušali veselu himnu vrtića. Nakon podjele u žuti i zeleni tim krenulo je istraživanje prostorija leptirića.
Žuti su rezali kolaž papir i napravili predivan šareni mozaik leptira, a na sportskom poligonu pokazala su koliko su spretni u šetanju po ravnoj i isprekidanoj, cik-cak liniji, trčanju između crta i gađanju lopte u koš, bacanju frzibija u mrežu, ubacivanja obruča na čunjave, igri preciznosti s lopticama različitih boja te gađanju mete s čičak lopticama. Radom u timu vježbali su i svoje vještine komunikacija među vršnjacima.

Zeleni su u početku svim svojim osjetilima oduševljeno istraživali senzornu sobu. Zatim je slijedio zanimljiv poligon koji se sastojao od skoka ili spusta u bazen s lopticama, izlazak iz bazena, spuštanje niz mekanu podlogu, hodanja po taktilnim podlogama, provlačenja kroz tunel i hodanja po vreći s pijeskom. Dok su neki istraživali poligon, drugi su odmarali u raznim ljuljačkama i njihalicama.

Na kraju druženja razmijenili smo poklone i oprostili se uz sokić i bombončiće.